Jeugd Rode Kruis

Jeugd Rode Kruis, kortweg JRK, is een beweging binnen Rode Kruis Vlaanderen van en voor kinderen en jongeren. Het Jeugd Rode Kruis bevat de traditionele ingrediënten van het Rode Kruis, maar dan overgoten met een flinke dosis jeugdig plezier!

Hierbij willen we kinderen en jongeren inspireren én aanmoedigen om mee de handen uit de mouwen te steken. We trachten, samen met kinderen en jongeren, de fundamentele beginselen van Rode Kruis Vlaanderen te ondersteunen, dit op een toegankelijke manier voor iedereen! We leren kinderen en jongeren basisvaardigheden aan die hen in staat stellen om hulp te bieden waar nodig. Organiseren activiteiten, waarbij kinderen en jongeren door middel van spelvormen, lespakketten, … een zelfredzame attitude aanleren tot helpen helpen.                                                                                             

Als JRK munten we uit in wat we doen en we willen hierbij steeds een partnerschap aangaan met anderen. Dankzij onze werking maken kinderen en jongeren ook kennis met onze andere disciplines van onze afdeling. Al onze activiteiten en engagementen zijn in overeenkomst met de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, met het Verdrag inzake de Rechten van het Kind, alsook stroken deze met de zeven fundamentele beginselen van de Internationale Rode Kruis en Rode Halve Maanbeweging. Ook nog belangrijk om te weten: ons JRK bestaat enkel uit vrijwilligers, net zoals onze ganse Rode Kruis afdeling trouwens.

Als JRK Arendonk zijn wij één van de zeven jeugdbewegingen in Arendonk. Binnen Jeugd Rode Kruis wordt ook wel eens gezegd dat wij een 'full-option' JRK zijn, wat wil zeggen dat wij zowel activiteiten als cursussen Eerste Hulp organiseren én dat we gaan ook jaarlijks op kamp. Maar het belangrijkste is en blijft: wij zijn er voor álle kinderen en jongeren van Arendonk (en omstreken)! 

Ook belangrijk om te weten:
Om bij JRK lid te zijn, hoeft je geen lidgeld betalen, wel verwachten we het dragen van het JRK-sjaaltje. Dit sjaaltje krijg je elk jaar gratis. Ons uniform is verkrijgbaar maar niet verplicht.

Ook zin om eens mee te komen spelen?
Lees zeker verder op onze pagina voor meer informatie of stuur een mailtje naar de verantwoordelijke JRK via jeugd@arendonk.rodekruis.be.