Voorstelling Rode Kruis-Schoten

Rode Kruis-Schoten helpt helpen

Je hebt ze vast al eens aan het werk gezien in een hulppost bij een sportwedstrijd of een ander evenement: de vrijwilligers van het Rode Kruis. Maar wist je dat het Rode Kruis daarnaast nog veel meer doet? Zoals helpen na een ramp of een ernstig ongeval, sociale hulp bieden aan eenzame bejaarden of mensen met een handicap, of eerstehulpcursussen organiseren

Geen enkele andere hulporganisatie is actief op zoveel verschillende domeinen, in binnen- én buitenland. Bij alles wat we doen, staat slechts één doel voorop: hulp bieden aan de meest kwetsbaren. Politiek, religie of ideologie spelen daarbij nooit een rol.

Met zijn 14.000 vrijwilligers is het Rode Kruis de grootste vrijwilligersorganisatie in Vlaanderen. Ook in Schoten zijn regelmatig goed opgeleide Rode Kruisvrijwilligers druk in de weer. Wat er ook gebeurt, zij staan paraat. Altijd, overal.

Alle activiteiten van Rode Kruis-Schoten op een rijtje:

Opleidingen organiseren :

Het Rode Kruis helpt én leert helpen. Je wilt niet hulpeloos toekijken als er een ongeval gebeurt? We leren je graag de kneepjes van eerste hulp. Bovendien biedt het Rode Kruis een heleboel infosessies over ongevallenpreventie in en om de woning.

Hulp op jouw evenement (preventieve acties) :

Onze tent vind je op zowat elk evenement. Want waar veel mensen bij elkaar komen, bestaat een hoog risico op ongevallen. Geen nood, het Rode Kruis is paraat. We bieden daarnaast ook hulp en psychosociale opvang bij rampen. Je moet naar het ziekenhuis of rusthuis, maar je moet liggend vervoerd worden? Dringend of niet-dringend, bel gewoon naar het nummer 105. Bij onze ziekenwagendienst ben je in goede handen.

Bloedvoorziening :

Het Rode Kruis zamelt bloed in voor de ziekenhuizen in ons land. Vroeg of laat heb misschien ook jij bloed nodig. Kom bloed geven, want ook jouw bloed kan levens redden! Zie de lokale pers voor exacte data's of kom regelmatig eens op deze webstek kijken !

Internationale hulp:

Het Rode Kruis biedt hulp en bescherming over de landsgrenzen heen. Niet alleen in de acute noodfase bij rampen, maar ook bij structurele hulp en heropbouw achteraf. Zo maakt Rode Kruis-Vlaanderen deel uit van de grootste solidaire en humanitaire organisatie ter wereld. Je kunt onze internationale hulpacties beslist steunen. Vraag gerust meer info bij het Rode Kruis in je buurt.

 

Websites:

Rode Kruis-Schoten: http://rodekruis.be/afdeling/schoten

Rode Kruis-Vlaanderen: www.rodekruis.be

Rode Kruis-Vlaanderen is een onafhankelijke organisatie die via het Belgische Rode Kruis deel uitmaakt van de Internationale Rode Kruis- en Rode Halve Maanbeweging.