Weten jouw kinderen wanneer én hoe ze 112 moeten bellen?

Wist je dat leerlingen van de eerste en tweede graad van het lager onderwijs in staat zijn om te leren hoe ze de hulpdiensten moeten bellen? Hierdoor kunnen ze in een noodsituatie écht het verschil maken want door op de juiste, snelle manier te reageren, verhogen de overlevingskansen van het slachtoffer aanzienlijk.

8 september = Wereldeerstehulpdag

Mama valt van de trap, opa voelt zich plots erg ziek of één van de klasgenootjes komt zwaar ten val tijdens de speeltijd ... omdat er op zo'n momenten niet al te veel paniek zou uitbreken, is het belangrijk om kinderen te leren hoe ze 112 moeten bellen en welke informatie ze best doorgeven. Zo kunnen ook jouw kinderen levens redden!

Starten kan alvast door onderstaand liedje aan te leren :-)

Eén één twee
Eén één twee
Hulp bellen
Doe maar mee
Eén één twee
Eén één twee
Zeg wat er gebeurd is
Blijf rustig hé
Eén één twee
Eén één twee
Zeg waar je bent
Een goed idee
Eén één twee
Eén één twee
Wie heeft er pijn
Zo help je mee


Nu ze weten hoe ze de hulpdiensten moeten bellen én wat ze moeten zeggen aan de telefoon komt natuurlijk de volgende vraag: wanneer moet 112 gebeld worden? Doe samen met je kinderen onze test op Facebook en laat hen aanduiden wat ze zouden doen in verschillende situaties: 112 bellen of niet.

DOE DE TEST

Gratis lespakket voor leerkrachten

In het kader van Wereldeerstehulpdag ontwikkelden we een lespakket voor de eerste en tweede graad van het lager onderwijs. Dit lespakket is gratis te downloaden en bevat spelletjes, een liedje en diverse werkvormen. Per graad hebben we drie werkvormen uitgewerkt waarmee je als leerkracht aan de slag kan. Misschien werk je al rond thema’s zoals ‘ziek zijn’ of ‘naar het ziekenhuis’? Dan kan dit pakket daar zeker bij aansluiten. Misschien werk je al specifieker rond eerste hulp? Dan komt 112 bellen zeker ook aan bod.

DOWNLOAD HET LESPAKKET

DOWNLOAD DE BIJLAGEN

Jeugd Rode Kruis

 Jeugd Rode Kruis Poperinge heeft een ruim aanbod aan eerstehulpinitiaties en –cursussen voor alle leeftijden, waarbij kinderen zich kunnen verdiepen in het verlenen van eerste hulp. Het Jeugd Rode Kruis, dat is het Rode Kruis op kindermaat! 

MEER INFO