Stickerverkoop 2022: Minnie Mouse

De stickerverkoop van Rode Kruis-Vlaanderen gaat op donderdag 21 april opnieuw van start. Van 21 april tot en met 5 mei 2022 zullen de stickers met Minnie Mousse in de hoofdrol te koop zijn in heel Vlaanderen en kunnen Vlamingen hun Rode Kruisafdeling steunen. Na twee jaar afwezigheid kan er terug op de kruispunten verkocht worden. De plaatselijke handelaars dragen ook dit jaar terug hun steentje bij en geven zo een extra duwtje in de rug.

Rode Kruis - Poperinge

Rode Kruis vrijwilliger zijn kan op veel verschillende manieren. De dienst vorming zorgt voor kwalitatieve EHBO en hartveilig opleidingen. Hierbij worden ze ondersteund door de simulanten die zorgen dat cursisten bijna levensechte wonden kunnen verzorgen. De moni’s van JRK (jeugd Rode Kruis) organiseren initiaties en lesjes voor kinderen van 6 tot 16 jaar. JRK is eveneens een volwaardige jeugdbeweging met maandelijks toffe activiteiten waarvan het zomerkamp ieder jaar weer een hoogtepunt is. De dienst van het bloed zorgt er voor dat de nationale bloedvoorraad op peil gehouden wordt. De mensen van de hulpdienst hebben de handen vol met eerstehulpposten op evenementen. Ze bemannen de ziekenwagens en staan steeds ter beschikking bij rampomstandigheden. De stickerverkoop zorgt ervoor dat de afdeling de nodige financiële middelen bijeen krijgt om de werking in zijn vele verschillende facetten te kunnen bekostigen.

Vrijwilliger

Dat hulp bieden op vele verschillende manieren kan, bewees gewezen Rode Kruis vrijwilliger en bekende Poperingenaar Rudi Leniere. Tijdens de pandemie stond Rudi 10-tallen keren voor de vensters van een woon-zorgcentrum om er de bewoners te entertainen met zijn accordeonmuziek. Deze vrijwillige inzet gaf de mensen telkens weer een mentale boost en leverde hem de titel “Krak van Poperinge” op. Rudi was eind jaren tachtig actief binnen de hulpdienst van Rode Kruis Poperinge. Redenen genoeg voor Julie Denys, Jeugd Rode Kruis lid en Minnie Mousse van dienst om de eerste sticker van 2022 te schenken aan deze topvrijwilliger.

De Stickerverkoop

Dit jaar zullen de vrijwilligers opnieuw op kruispunten, parkings van warenhuizen en op de vrijdagmarkt heel actief aanwezig zijn. Daarnaast wordt terug ingezet op extra verkoopkanalen via de lokale handelaars. Voor het kopen van een sticker kan je uiteraard
ook terecht bij de Poperingse Rode Kruisvrijwilligers en wie liever via de digitale weg steunt kan een sticker aankopen via de website: www.koopdesticker.be/poperinge

Het is de ambitie van Rode Kruis Poperinge om opnieuw aan te knopen met de resultaten van 2019. Toen werden maar liefst 4500 stickers verkocht.

De sticker van Rode Kruis-Vlaanderen is van 21 april tot en met 5 mei te koop voor 5 euro. De opbrengst gaat integraal naar de lokale Rode Kruis – afdeling.

Lokale verkooppunten

We zijn dankbaar dat we ook dit jaar opnieuw op heel wat lokale handelaars mogen rekenen om de stickers mee aan de man te brengen. Hieronder geven we alvast een overzicht van waar je terecht kan: 

Steun de vrijwilligers in jouw buurt

De opbrengst van de stickeractie gaat integraal naar de Poperingse Rode Kruisafdeling. Hiermee investeren de vrijwilligers in interventiekledij, materiaal voor eerstehulpopleidingen, uitrusting voor de ziekenwagens… Alle kleine bijdragen maken samen een groot verschil waardoor Rode Kruisvrijwilligers hulp in jouw buurt kunnen blijven bieden. Je geeft dus zoveel meer dan 5 euro!

De sticker van Rode Kruis-Vlaanderen is van 21 april tot en met 5 mei te koop voor 5 euro. De opbrengst gaat integraal naar de lokale Rode Kruis – afdeling.