Help jij ons helpen? Koop de sticker!

Help jij de vrijwilligers van Rode Kruis Poperinge helpen door het aankopen van een rodekruissticker?  Een duwtje in de rug dat - na een jaar alles geven - éxtra welkom is. Door de geldende coronamaatregelen zal de vertrouwde actie namelijk iets anders lopen dan normaal. Zo zullen vrijwilligers niet te vinden zijn op kruispunten, maar kan je terecht op diverse verkooppunten en kan je de sticker online aankopen.

Alternatieve verkoopkanalen

Al 60 jaar lang trekken Rode Kruisvrijwilligers eind april de straat op om stickers te verkopen. Een actie die uitgroeide tot een begrip in Vlaanderen. Om de stickerverkoop op een corona-veilige manier te organiseren, zullen onze vrijwilligers dit jaar niet te vinden zijn op kruispunten. Gelukkig kan onze Poperingse afdeling rekenen op de steun van het stadsbestuur en van verschillende lokale handelaars, die als verkooppunt optreden. Daarnaast kan je voor het kopen van een sticker uiteraard ook terecht bij de lokale Rode Kruisvrijwilligers. Zij zullen onder meer post vatten op de wekelijkse vrijdagsmarkt. 

Steun je liever via de digitale weg? Ook dat kan! De sticker kan namelijk aangekocht worden via volgende site:

www.koopdesticker.be/poperinge

Lokale verkooppunten

De verkooppunten die er kwamen met de steun van het lokale stadsbestuur en de lokale handelaars zijn verpreid over het ganse werkgebied. Hieronder geven we alvast een overzicht van waar je terecht kan: 

Steun de vrijwilligers in jouw buurt

De opbrengst van de stickeractie gaat integraal naar de Poperingse Rode Kruisafdeling. Hiermee investeren de vrijwilligers in interventiekledij, materiaal voor eerstehulpopleidingen, uitrusting voor de ziekenwagens… Alle kleine bijdragen maken samen een groot verschil waardoor Rode Kruisvrijwilligers hulp in jouw buurt kunnen blijven bieden. Je geeft dus zoveel meer dan 5 euro!

De sticker van Rode Kruis-Vlaanderen is van 22 april tot en met 6 mei te koop voor 5 euro. De opbrengst gaat integraal naar de lokale Rode Kruis – afdeling.