;

Eerste hulp leren? Poepsimpel!

Weet jij wat je moet doen bij een verstuiking of een breuk? Welke hulp kan je bieden bij een epilepsieaanval, een beroerte, een hersenschudding of een zonneslag? En wat bij electrocutie, vergiftiging of verdrinking? Kan jij beademen, reanimeren, een bloeding stelpen, verstikking voorkomen en een slachtoffer evacueren?

Eerste hulp, poepsimpel! 

In een eerstehulpcursus van het Rode Kruis leer je in groep hoe je hulp verleent bij kleine en grotere ongelukjes... Je leert nuttige technieken en je krijgt tientallen tips om een slachtoffer zo goed mogelijk te verzorgen. Bovendien krijg je de kans om je eerstehulpkennis regelmatig te herhalen en te oefenen. Eerste hulp leren is zo eenvoudig, waarom dus niet? 

Cursus Eerste Hulp - vanaf 10 september

Je leert kleine en grote wonden verzorgen, bloedingen stelpen, omgaan met verslikking, breuken, verstuikingen en ontwrichtingen. Ook vergiftigingen en hoofd- en wervelletsels komen aan bod en de aanpak van een hartaanval of een beroerte. Bovendien leer je reanimeren. En het belangrijkste van allemaal, je leert hoe je zo’n eerstehulpsituatie nu eigenlijk aanpakt. Of het nu om een groot of een klein ongeval gaat. Wilde je al lang weten hoe je het doet? Het kan nu in slechts 12 uur! 

De cursus start op vrijdagavond 10 september en houdt een vijftal lessen in. Deze gaan telkens door vanaf 19u15 op:

  • 10 september
  • 17 september
  • 24 september
  • 1 oktober
  • 8 oktober (herhalingsles)

Op het einde van de cursus kan je een examen (10 oktober) afleggen en een brevet Eerste Hulp behalen. De cursus zelf gaat door op de site van het Vroonhof (nieuwe lokalen Rode Kruis - Poperinge). 

Info en inschrijven?

Cursus Helper (vervolgcursus) - vanaf 15 oktober

Ben ja na de cursus 'Eerste Hulp' op je honger blijven zitten? Wil je je vaardigheden verder verfijnen? Volg dan de cursus Helper, die eveneens 12 uur duurt. Je komt er meer te weten over flauwte, hersenschudding, insectensteken en tekenbeten, kortademigheid, hyperventilatie, onderkoeling, zonneslag en hitteslag, epilepsie, koortsstuipen, diabetes en amputatie.

De cursus Helper gaat van start na het evaluatiemoment van  de cursus Eerste Hulp. De cursus wordt verspreid over een drietal weken en gaat door op vrijdagavond:

  • 15 oktober
  • 22 oktober
  • 29 oktober
  • 5 november (herhalingsles)

Op het einde van de cursus kan je een examen (7 november) afleggen en een brevet Helper behalen.

Info en inschrijven