Help ons helpen!

Maak een verschil

Jij... wil het verschil maken voor wie het echt nodig heeft. Je wil verder gaan dan het oppervlakkige. Je wil helpen. En nog liefst: concreet. In de eigen omgeving. Met projecten die er écht toe doen. 

Kan dat wel? Bestaat dat nog?

Je leest over een harde maatschappij, waarin het ieder voor zich is. Men beweert dat maatschappelijk engagement niet meer bestaat. Een wereld zoals we die liever niet zien.

Wij doen het elke dag

Wij... zijn meer dan 200 vrijwilligers in de Gentse regio die zich elke dag vrijwillig en belangeloos inzetten om mensen te helpen die het nodig hebben. De meest kwetsbare mensen eerst, in onze omgeving. Waar en wanneer het nodig is.

Je kan meewerken als basisvrijwilliger: kwetsbare kinderen helpen met schoolwerk, hulp verlenen bij ongevallen en zware incidenten, als crisisvrijwilliger bijspringen in een woonzorgcentrum of ziekenhuis.

Word basisvrijwilliger

Of straffer: word zelf een hefboom en help nog meer mensen die het nodig hebben! Als kernvrijwilliger zorg je dat kandidaat-vrijwilligers zich welkom voelen en zet je hen zo snel mogelijk in om anderen te helpen:

  • nieuwe brugvrijwilligers verwelkomen en op weg helpen;
  • contacten onderhouden met organisatoren en afspraken maken rond de hulpverlening op evenementen;
  • samen daklozenopvang voorzien bij een winterpiek;
  • crisisbijstand organiseren wanneer de stroomvoorziening uitvalt in een ziekenhuis.

Geef een seintje op voorzitter@gent.rodekruis.be en we bekijken samen hoe jij het verschil maakt.

Nog iets

Er is nog een manier om te helpen. We vragen het te weinig, maar het is even hard nodig. Maak met jouw bijdrage onze werking in de Gentse regio mogelijk. Het lesmateriaal, hulpverleningsmateriaal, campagnes om vrijwilligers te rekruteren... dat kan alleen maar dankzij jouw bijdrage. Ook de opleiding en uitrusting van de vrijwillige hulpverleners, de verzekering, het onderhoud van hulpvoertuigen... zijn op die manier mogelijk. 

Onderaan de pagina vind je het rekeningnummer voor een gift aan Rode Kruis-Gent: BE07 0017 8864 7866. Of maak er een maandelijkse overschrijving van.

Overweeg ook om Rode Kruis-Gent op te nemen in je testament. Vermeld duidelijk ons adres: Emile Clauslaan 5 in Gent. Zo blijf je het verschil maken, ook in de (verre) toekomst.

Contacteer ons!

Heb je andere ideeën of mogelijkheden om ons te helpen? Contacteer ons via info@gent.rodekruis.be

Of neem rechtstreeks contact met één van onze kernvrijwilligers

Bel of mail ons

En het belangrijkste: hou contact.

Rode Kruis - dat zijn wij allemaal samen. Nabij, altijd en overal.