Programma Gentse Feesten 2024

Het Gentse Feestenaanbod van Rode Kruis-Gent voor 2024 is nu beschikbaar! 
Van vrijdag 19 juli tot en met zondag 28 juli 2024 bieden we een ruim aanbod van interessante activiteiten. 

Ontdek het aanbod

Voor de 180ste editie van de Gentse Feesten slaan Rode Kruis-Gent en Ghent Marriott Hotel opnieuw de handen in elkaar. Het statig hotel aan de Korenlei 10 midden de Gentse Feesten wordt de uitvalsbasis van een boeiende wandeling door de Kuip van Gent. Of je leert tijdens een korte initiatie een mensenleven redden. Het uitgebreide aanbod van zestien activiteiten is volledig kosteloos voor de bezoekers.

De Rode Kruiswandeling brengt de bezoeker langs een aantal plekken in de Gentse stadskern die een bijzondere betekenis hebben voor de Stad Gent en het Rode Kruis. Waarom was de historische Veldstraat zo belangrijk voor het Rode Kruis? Wat had het Rode Kruis te maken met Gentse voorbehoedsmiddelen? Je leert het tijdens een geleide wandeling die vertrekt aan Korenlei 10. 

Ontdek het aanbod

Of je kiest voor een initiatie ‘reanimeren en defibrilleren’. Wat doe je als er iemand onwel wordt? Als er tijdens een familiefeest of tijdens een sportevenement iemand in elkaar zakt? Een lesgever van Rode Kruis-Gent leert je de basistechnieken om een noodsituatie te herkennen, zo snel mogelijk hulp te vragen en een leven te redden. 

Op woensdagnamiddag 24 juli voorzien we een specifieke sessie voor 10- tot 15-jarigen om te leren reanimeren en defibrilleren. Wie op school reeds kennismaakte met de basistechnieken, krijgt de kans om de levensreddende handelingen verder in oefenen.  

Ontdek het aanbod

Tijdens de weekdagen van de Gentse Feesten is ook het donorcentrum geopend in de Sint‑Pietersnieuwstraat. Je kan er bloed, plasma of bloedplaatjes geven en zo het leven redden van wie het hard nodig heeft.

Ontdek het aanbod