Gentse Feesten 2022 bij Rode Kruis-Gent

Het Gentse Feestenprogramma is bekendgemaakt. Ook dit jaar kan je bij het Rode Kruis terecht voor een boeiend programma - zelfs als je geen medische zorg nodig hebt.

Leer reanimeren tijdens de Gentse Feesten

We zijn tien dagen te gast in het Ghent Marriott Hotel aan de Korenlei. Dagelijks kan je er terecht om te leren Reanimeren en Defibrilleren. Een opleiding is kosteloos, maar inschrijven verplicht

KIES EEN MOMENT TIJDENS DE GENTSE FEESTEN

Gentse Feestenwandeling van Rode Kruis-Gent

Leer Gent kennen zoals nooit tevoren. Een ervaren Rode Kruisvrijwilliger gidst je langs een aantal plekken in Gent waarbij de geschiedenis van het Rode Kruis en de Stad Gent elkaar raken. 

Rode Krus-Gent is meer dan 120 jaar actief in Gent, en dat staat garant voor een boeiende wandeling met onverwachte inzichten.

KIES EEN WANDELING

Voor de jeugd

10- tot 12-jarigen leren tijdens de Gentse Feesten ook Reanimeren en Defibrilleren. Je bent immers nooit te jong om te leren!

Op woensdag 20 juli om 14u ben je welkom in het Ghent Marriott Hotel en leren we je stap-voor-stap een leven redden. 

Kosteloos, inschrijven op voorhand is verplicht.

INSCHRIJVEN

Bloed of plasma geven

In de vakantiemaanden komt de bloedvoorraad onder druk omdat donoren ook op vakantie gaan. Profiteer ervan en kom bloed geven tijdens de Gentse Feesten!

Tijdens de Feesten heeft het donorcentrum in de Sint-Pietersnieuwstraat afwijkende openingsuren.  Reserveer vooraf je plaatsje op

GA NAAR HET DONORPORTAAL

Vrijwilliger worden? 

Tijdens de Gentse Feesten kan je terecht op de hulpposten van het Rode Kruis voor meer informatie om vrijwilliger te worden. 

  • Hulppost Belfort: dagelijks van 14u tot 6u 's morgens
  • Hulppost Sint-Jacobs: dagelijks van 22u tot 8u 's morgens

Natuurlijk kan je op deze hulpposten ook terecht voor medische hulp. Voor dringende tussenkomsten: bel 112 en een Rode Kruisploeg komt ter plaatse.