Jeugd Rode Kruis

Jongerenbeleid

Door omstandigheden hebben we ons Jeugdrodekruis moeten terugschroeven naar jongerenbeleid met als doel:
- het werven en behouden van geschikte jonge vrijwilligers om de doelstellingen van Rode Kruis-Vlaanderen te realiseren
- bijdragen aan een jongerenvriendelijke organisatie
- stimuleren  van de oprichting van Jeugd Rode Kruis
- het starten van een JRK-light zodra dit kan.

Het Jeugd Rode Kruis bevat de traditionele ingrediënten van het Rode Kruis, maar dan overgoten met een flinke dosis jeugdig plezier! Ons Jeugd Rode Kruis organiseert tal van leuke en leerrijke activiteiten voor kinderen en jongeren.

 

Voor de jongsten van 10 tot 12 jaar worden er lesjes Helpertje georganiseerd, voor jongeren tussen 13 en 15 jaar is, er de cursus Junior Helper. Klik hier om een afdeling in de buurt te zoeken die deze lesjes inricht.

Voor jeugdleiders van alle jeugdverenigingen bieden we de 'initiatie Eerste hulp voor jeugdleiders' aan, klik hier voor meer info.

Wens je in jouw school, vereniging,.. een initiatie (2-3 u) te organiseren dan kan dit na afspraak met de verantwoordelijke, Charris Roels waarbij de basis van de eerste hulp aan bod komt o.a.: wat te doen bij een ongeval; een huidwonde verzorgen; hoe je iemand met een brandwonde kan helpen; een bloedneus stelpen,...Hupperdehulp (6-8 jr), Hiep hiep help (8-10jr), Ai ai amai (10-12jr), Ket'c)hulp (12-14jr), ResQ (14-16jr), Up 2 aid (16-18jr).

Wil je meer weten over onze jeugdwerking  voor kinderen en jongeren, klik dan hier.
Wil je zelf animator worden in onze jeugdwerking, neem contact en vul hier het infoformulier in.