Word jij onze nieuwe zorgbibvrijwilliger?

Zin om je in te zetten in één van onze uitleenpunten en mensen een babbel en een goed boek (of leuke film of mooi muziekalbum) te bezorgen? We kunnen jouw hulp altijd gebruiken in één van onze uitleenpunten!

 

Uitlener

Ben je minstens 16 jaar, sociaal en werk je graag in groep? Dan kan een vrijwilligersfunctie als uitlener iets voor je zijn. Als uitlener ben je actief in een uitleenpunt en verzorg je er de bibliotheekwerking. Je verdeelt materialen onder de patiënten of bewoners en biedt ook een luisterend oor voor de patiënten en bewoners van de zorgvoorziening.

 

Leesouder

Je leest graag voor, werkt graag met kinderen of ouderen, bent sociaal en minstens 16 jaar. Herken je jezelf in dit profiel? Dan ben jij de geknipte kandidaat-voorlezer. Zowel voor kinderen  als ouderen lukt het soms niet (meer) zo goed om zelf een boek te lezen. Voorlezen kan dan een goed alternatief zijn, zowel in groep als individueel. Achteraf kun je samen boeken bespreken.  Verder werk je ook mee aan activiteiten met en rond boeken of audiovisuele materialen.

 

Uitleenpuntverantwoordelijke Zorgbib

Heb je al ervaring binnen de werking van een uitleenpunt en ben je minstens 18 jaar? Dan kun je een verantwoordelijke functie op je nemen. Een uitleenpuntverantwoordelijke staat in voor de organisatie en de leiding van een uitleenpunt.

  • Je zorgt voor een vlotte werking;
  • Je bent een aanspreekpunt;
  • Je volgt de vrijwilligers op;
  • Je zorgt voor een goede collectie die voldoet aan de noden van de lezers;
  • Je volgt de administratie van het uitleenpunt op.

 

Ik stel me kandidaat!