Zorgbib zorgt voor een boek en een babbel

In een ziekenhuis of zorgvoorziening kunnen een goed boek, een cd of dvd wonderen doen. Daarom organiseren we Zorgbib. De kerntaak van Zorgbib valt perfect te omschrijven met de slagzin “Zorgbib, meer dan een boek”. Naast het uitlenen van boeken, cd’s en dvd’s … maken onze vrijwilligers vooral tijd voor een kort bezoek of een gesprekje met patiënten en bewoners.

Bibliotheek op maat

Het aanbod van onze Zorgbib is erg ruim en op maat van de bewoners en patiënten. We hebben boeken, strips, cd’s, dvd’s, maar ook voorleesboeken, Daisyboeken (luisterboeken) en kijkboeken aan. We hebben aangepaste materialen voor activiteitenbegeleiding van ouderen, en reminiscentiemateriaal om herinneringen op te roepen bij personen met dementie.

Tijd voor een praatje

Sociaal contact staat centraal bij Zorgbib. Onze vrijwilligers maken met plezier tijd voor een praatje met de patiënt of de bewoner. Naast de boekenronde en de gesprekjes organiseren we voorlees- of vertelmomenten voor oudere bewoners van een zorgcentrum.

Zorgbibs in Brussel

In Brussel zijn enkele uitleenpunten actief:

  • Universitair Ziekenhuis Brussel (Jette)
  • Ziekenhuis Sint-Jan (Brussel)
  • Europa Ziekenhuizen - Sint-Michiel (Etterbeek)
  • Militair Hospitaal Koningin Astrid (Neder-Over-Heembeek)
  • Residentie Clos Bizet (Anderlecht)
  • Home Aldante (Koekelberg)

Onze uitleenpunten kunnen altijd wel een extra paar handen gebruiken.

 

Ik wil Zorgbibvrijwillliger worden!

 

Dit aanbod mag natuurlijk uitbreiden... Ken je  of werk je in een zorgvoorziening (ziekenhuis, revalidatiecentrum, woon-zorgcentrum, dagcentrum,...) in Brussel en wil je daar een nieuw uitleenpunt opstarten? Dan helpen wij je graag op weg!

 

Ik wil een Zorgbib opstarten!