Pleisterverkoop 2023

Jaarlijks zie je onze vrijwilligers op kruispunten staan, nabij winkels, of misschien heb je een collega die vrijwilliger is en je een sticker probeert de verkopen? Waarom? Dat leggen onze collega's van Aalst je graag uit.

Het Rode Kruis tracht zijn activiteiten zoveel mogelijk lokaal te verankeren. Dit wil zeggen dat in bijna iedere stad of gemeente een lokale Rode Kruisafdeling actief is. Deze afdeling zorgt lokaal voor de vele activiteiten die het Rode Kruis kan uitvoeren. In Sint-Niklaas en haar deelgemeenten is het onze afdeling met haar 140 vrijwilligers welke actief is. We zorgen mee voor de bloedinzamelingen, voor de handicarritten, voor ehbo-lessen, voor preventieve hulpacties bij sport- of andere evenementen, voor steun bij een medisch noodplan, voor bezoeken aan senioren, voor schoolondersteuning bij kinderen, voor de zorgbib in het AZ Nikolaas en voor uitleg omtrent humanitaire waarden en principes. 
Dit is heel wat! En dat kunnen we niet zonder jou hulp!

De opbrengsten van de stickerverkoop gebruiken we voor materiaal, opleidingen, verzekeringen, etc. Alles wat je je maar kunt inbeelden bij het beheer van een vrijwillige humanitaire organisatie vertrouwt voor een groot stuk op de opbrengsten van deze verkoop.

Geef jij onze vrijwilligers een duwtje in de rug? 
Want je geeft zoveel meer dan 10 euro