Over onze afdeling

Rode Kruis-Kortrijk is een van de 260 plaatselijke afdelingen van Rode Kruis-Vlaanderen. Onze afdeling werd opgericht in 1870 tijdens de Frans Duitse oorlog en is één van de oudste afdelingen van Rode Kruis-Vlaanderen. Momenteel telt onze afdeling 110 geregistreerde vrijwilligers, die op lokaal vlak de missie van het Rode Kruis proberen te vervullen. Wens je gebruik te maken van de diensten van Rode Kruis Kortrijk, aarzel dan niet om ons te contacteren via info@kortrijk.rodekruis.be 

We helpen dicht bij en ver weg

Rode Kruis is de grootste humanitaire organisatie ter wereld. Wereldwijd zijn we actief met meer dan 180 nationale verenigingen, 17 miljoen actieve vrijwilligers en honderdduizenden vaste medewerkers.

In Vlaanderen zijn er zo’n 250 lokale afdelingen. Door deze sterke verankering in heel Vlaanderen staat onze afdeling heel dicht bij de bevolking. Zo kunnen we noden snel opsporen en helpen.

Onze vrijwilligers helpen

Wat we doen, is misschien niet altijd zichtbaar. Maar het betekent wel een wereld van verschil voor de mensen die op ons rekenen. We helpen op vlak van rampenbestrijding, zelfredzaamheid en bloedvoorziening.

We doen daarvoor maximaal beroep op vrijwilligers. Onze vrijwilligers helpen op verschillende manieren en zijn de spil van onze afdeling.

 

2013

Verzorgingen

235

Preventieve Hulpacties

114

Geregistreerde vrijwilligers