Opleidingen

Voor jongeren


Eerste hulp kennen en het ook echt kunnen toepassen. Dat leer je bij de verschillende opleidingen van het Rode Kruis die speciaal voor kinderen en jongeren zijn gemaakt. Voor alle leeftijden is er wel een opleiding. Als je een held voor je vrienden wilt worden, dan vind je hier zeker een gepaste opleiding.

·         Helpertje en Junior-Helper (10- tot 12-jarigen; 13- tot 15-jarigen)

Helpertje en Junior-Helper
Wat doe jij als er een ongeval gebeurt: sta je met je handen in het haar of doe je of je neus bloedt? Of bied je toch liever op vakkundige wijze hulp?

Wie voor dat laatste kiest, is hier aan het goede adres. Voor jou zijn er de uitgebreidere cursussen Helpertje (voor kinderen tussen 10 en 12 jaar) en Junior-Helper (voor jongeren tussen 13 en 15 jaar). In deze opleidingen leert Jeugd Rode Kruis op een praktische wijze alles over hoe op te treden bij een ongeval. We leren jullie ook hoe er met het slachtoffer moet omgegaan worden en hoe jullie zelf hulp kunnen bieden.

Wat?
Zowel de cursus Helpertje als de cursus Junior-Helper zijn gespreid over zestien lesuren. Je volgt een les per week en dit tijdens de weekends of op woensdagnamiddag. Je oefent met ongevalsimulanten en reanimatiepoppen hoe je moet reageren bij een ongeval. Je leert wonden verzorgen, kunstmatige ademhaling en hartmassage toedienen, transporttechnieken... Verder wordt de praktijk ondersteund met de nodige theoretische kennis over het lichaam, mogelijke letsels en het verzorgingsmateriaal. Kortom, je wordt in geen tijd een echte redder in nood.

Wens je ons opleidingsaanbod voor jongeren  te kennen neem dan contact op met jeugd@kortrijk.rodekruis.be