Integratie van Thuis in mijn tehuis naar Zorgbib

De missie van Rode Kruis-Vlaanderen is maatschappelijke noden te verhelpen die anderen niet of weinig invullen. Bij de start van het project Thuis in mijn tehuis was er een grote behoefte aan animatievrijwilligers in zorgvoorzieningen. Anno 2022 zien we dat zorgvoorzieningen inmiddels op een grote equipe eigen vrijwilligers kunnen rekenen. Daarom werd eerst beslist om het project Thuis in mijn tehuis niet meer te laten groeien, en vervolgens om het te laten stoppen vanaf 2023.

Maar… vrijwilligers Thuis in mijn tehuis kunnen hun taken grotendeels voortzetten als Activiteitenvrijwilliger bij Zorgbib! En vanaf dan ook met hulp van de ruime collectie activiteitenmaterialen die Zorgbib te bieden heeft: gezelschapsspellen, puzzels, kleurplaten, muziekcd’s, films, fotoboeken over vroeger, gesprekskaarten, bingo- en lottospelen en nog veel meer! Bekijk de volledige collectie op www.zorgbib.be.

Zorgbib breidt dit jaar immers uit met een nieuw profiel: Activiteitenvrijwilliger-Zorgbib. Hiervoor zijn we op zoek naar vrijwilligers die graag een actief bezoek brengen aan bewoners en patiënten in een zorgvoorziening. De basis voor dit bezoek is de Zorgbibcollectie.

Voor meer informatie kan je terecht bij info@oud-turnhout.rodekruis.be of 0479/50.57.74.