Onze Rode Kruisafdeling staat klaar om jou te helpen! Samen met mensen uit de buurt zetten we onze schouders onder verschillende projecten: van bloedinzamelingen tot eerste hulp aanleren of zorgeloos evenementen organiseren.

Wat kan jij doen?

Help helpen

Gratis opleiding ‘Reanimeren & defibrilleren’ in Oud-Turnhout

Dagelijks krijgen ongeveer 30 mensen in België een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Slechts 5 à 10% overleeft dit. Door binnen 3 tot 5 minuten te starten met de reanimatie en door een automatische externe defibrillator (AED) te gebruiken, verhoog je de overlevingskans van het slachtoffer tot 70 %.

Het project `hartveilig` van Rode Kruis-Vlaanderen willen we met onze Rode Kruisafdeling graag ondersteunen. Enerzijds om de overlevingskans van slachtoffers bij een hartstilstand te verhogen en anderzijds om de eerstehulpcapaciteiten van de Oud-Turnhoutse bevolking te vergroten.

Deze doelstellingen trachten we te behalen door:

  • zoveel mogelijk mensen te informeren en op te leiden in reanimatie en het gebruik van een AED,
  • onze gemeente, bedrijven, organisaties, scholen en sportclubs te motiveren om AED-toestellen te plaatsen.

Hartveilig in Oud-Turnhout: waar en wanneer?

  • In het najaar van 2023 organiseren we voor de Oud-Turnhoutse bevolking 4 keer een gratis opleiding ‘Reanimeren en defibrilleren’ in het Rode Kruislokaal, Neerstraat 1.
  • Op maandag 25 september – dinsdag 24 oktober – woensdag 15 november en donderdag 7 december, telkens van 19.30 uur tot 22.30 uur.
  • Het aantal plaatsen is beperkt tot 12; iedereen vanaf 16 jaar is welkom na inschrijving via: vorming@oud-turnhout.rodekruis.be! Bevestiging volgt.
  • Ook als bedrijf kan je Hartveilig worden; neem contact op via info@oud-turnhout.rodekruis.be voor meer informatie.