Onze Rode Kruisafdeling staat klaar om jou te helpen! Samen met mensen uit de buurt zetten we onze schouders onder verschillende projecten: van bloedinzamelingen tot eerste hulp aanleren of zorgeloos evenementen organiseren.

Wat kan jij doen?

Help helpen

75 jaar Rode Kruis-Oud-Turnhout

Rode Kruis-Oud-Turnhout viert in 2024 zijn 75-jarig bestaan. Tijd om even terug te gaan in de tijd maar ook een blik te werpen op het heden.

De afgelopen 75 jaar zijn de taken van Rode Kruis-Vlaanderen sterk geëvolueerd. De missie van Rode Kruis-Vlaanderen blijft echter nog steeds dezelfde: 

  • Opkomen voor kwetsbare mensen in binnen- en buitenland.
  • Actief zijn op het vlak van rampenbestrijding, zelfredzaamheid en bloedvoorziening.
  • Bij dat alles maximaal een beroep doen op vrijwilligers.

Zeven vragen over neutraal blijven tijdens een oorlog

Is het je ook al opgevallen: je ziet beelden op tv van vreselijk geweld tijdens een oorlog, en dan hoor je dat de internationale Rode Kruis- en Rode Halve Maanbeweging op bezoek gaat bij de leiders van de strijdende partijen. Waarom blijven jullie met iedereen praten? En waarom roepen jullie nooit partijen terecht?

Op deze (en vijf andere) begrijpelijke vragen, geeft Rode Kruis-Vlaanderen een antwoord:  https://www.rodekruis.be/hulp/zeven-vragen-over-neutraal-blijven-tijdens-een-oorlog/