Eerste hulp voor iedereen

Als er een ongeval gebeurt, dan wil je toch niet hulpeloos staan toekijken? En al helemaal niet als het met iemand van je eigen gezin gebeurt...

Daarom leren we je graag alle kneepjes van eerste hulp. Wie snel kan optreden na een ongeval kan op die manier vaak erger voorkomen.

We bereiden de cursisten voor op echte situaties, daarom zijn de oefeningen zijn zeer praktijkgericht en realistisch. Net als met autorijden is een theoretische kennis niet voldoende. Je moet het ook eens in het écht uitproberen.

De cursus is gratis en toegankelijk voor iedereen vanaf zestien jaar.

Onze belangrijkste opleidingen op een rijtje:

  • Combinatiecursus Eerste Hulp en Helper

    • Basiscursus Eerste Hulp

Je kleinkind schaaft zijn elleboog, je zus verzwikt haar voet tijdens een wandeling, je grootvader grijpt naar zijn borstkas wanneer hij de trap afkomt... situaties waar eerste hulp goed van pas komt. Wilde je al lang weten hoe je het doet? Het kan nu in slechts 12 uur!

Je leert kleine en grote wonden verzorgen, bloedingen stelpen, omgaan met verslikking, breuken, verstuikingen en ontwrichtingen. Ook vergiftigingen en hoofd- en wervelletsels komen aan bod, én e aanpak van een hartaanval of een beroerte. Bovendien leer je reanimeren. En het belangrijkste van allemaal, je leert hoe je zo’n eerstehulpsituatie nu eigenlijk aanpakt, of het nu om een groot of een klein ongeval gaat

    • Voortgezette cursus Helper

Met deze voortgezette opleiding willen we je vaardigheden verder verfijnen. Er wordt dieper ingegaan in de hulpverlening die jij kan bieden. Deze cursus duurt eveneens 12 uur. Je komt er meer te weten over flauwte, hersenschudding, insectensteken en tekenbeten, kortademigheid, hyperventilatie, onderkoeling, zonneslag en hitteslag, epilepsie, koortsstuipen, diabetes en amputatie.

Op het einde van de cursus kan je een examen afleggen en een brevet Eerste Hulp en Helper behalen.

  • Opfrissingscursus

Een cursus Eerste hulp volg je altijd in de hoop dat je die nooit nodig hebt. En met een beetje geluk is dat ook zo. Soms gaan er jaren voorbij zonder dat je de kennis die je hebt verworven in de cursus nodig hebt. Toch is het belangrijk om paraat te blijven. Je weet immers maar nooit. Daarom biedt onze afdeling een opfrissingscursus aan van drie uur.

Op drie uur tijd frissen we de basistechnieken voor reanimatie, bij verslikking en bij een hartinfarct op. We bespreken ook het gebruik van een AED (automatisch externe defibrillator). We sluiten af met alledaagse onderwerpen zoals huidwonden, insectenbeten en breuken.

Deze cursus is bestemd voor diegenen die minstens 5 jaar geleden een cursus eerste hulpverlening gevolgd
Je moet deze cursus niet noodzakelijk bij Rode Kruis-Vlaanderen gevolgd hebben.

Heb je nog geen basiscursus Eerste hulp gevolgd? Dan is dat het eerste dat je moet doen.

Wij zijn dé referentie in eerste hulp

contact:

 

info@oud-turnhout.rodekruis.be

 

+ contactpagina

Wil je een opleiding in Oud-Turnhout volgen?

Vul dan het interesseformulier in en we contacteren je snel.

+ Interesseformulier

Eerste hulpopleidingen zoeken?

Ben je op zoek naar een Eerste hulpopleiding in de buurt?

+ Zoek opleiding
8

bloedinzamelingen in Oud-Turnhout elk jaar

is onze meerwaarde voor de samenleving