Uitleendienst

Rolstoelen, krukken, loophulpen, ..: al deze hulpmiddelen kun je lenen bij onze uitleendienst voor hulpmiddelen. Al ons uitleenmateriaal is gebruiksvriendelijk en beantwoordt aan de Rode Kruiskwaliteitsnormen. Onze medewerkers staan je bovendien met raad en daad bij zodat je de hulpmiddelen juist gebruikt.

Kwalitatief materiaal

Onze hulpmiddelen zijn van de hoogste kwaliteit. We hebben alleen hulpmiddelen die goedgekeurd zijn door de Technische Commissie. Die bestaat uit kine- en ergotherapeuten, technici, onderzoekers, vrijwilligers en professionele medewerkers van het Rode Kruis. Alleen licht, maar stevig materiaal geraakt door de selectie. Daarnaast moeten de hulpmiddelen ook rugsparend zijn en moeten ze vlot transporteerbaar zijn. Ook laten we je graag zien hoe je deze moet gebruiken. Je krijgt ook een folder mee, zodat je alle informatie thuis nog eens rustig kunt nalezen.

Waar uitlenen?

  • Onze uitleendienst bevindt zich in het afdelingslokaal:
    Steenstraat 5, 3930 Hamont-Achel.
  • Je kan bij ons iedere dag van de week (na telefonisch contact) terecht van 09u00 tot 11u30 en na 19u30.

Voordat je naar onze uitleendienst komt, bel je best even naar onze Consulent Uitleendienst Hulpmiddelen. Zo ben je zeker dat iemand voor je klaar staat. Als dat nodig is, kunnen onze uitleenmedewerkers ook aan huis komen.

Verantwoordelijke uitleendienst:
Raf Stelten
Tel. +32 494 88 60 56

Beperkte huurprijs

We vragen je een beperkt huurgeld plus een waarborg voor het materiaal dat je gebruikt. Zo garanderen we dat de hulpmiddelen altijd in perfecte staat zijn als je ze ontleent. 

Ieder gezin van Hamont-Achel dat een geldige lidkaart van onze afdeling kan voorleggen verkrijgt de éérste twee maanden van gebruik een korting van 50% op de huurprijs.

Huurprijzen

80

Vrijwilligers

625

Bloedgevers in Hamont-Achel

35

Eerstehulpcursisten per jaar