Spring eens binnen

Spring eens binnen: ouderen thuis bezoeken

“Ik heb één zoon, maar die heeft veel werk en weinig tijd. Hij komt me niet zoveel bezoeken. Hij belt wel, maar da’s toch niet hetzelfde. Ik zit hier dus vaak alleen. Gelukkig komt er elke week iemand van het Rode Kruis die een paar uur bij mij blijft. We gaan samen iets drinken, leggen een kaartje en lachen veel. Dat maakt mij de rest van de week goedgezind.” - Rachel, 86 jaar.

Met ons project ‘Spring eens binnen’ helpen we oudere mensen thuis. Onze vrijwilligers doen geen huishoudelijke taken, maar focussen op het samenzijn. Samen de krant lezen, een babbeltje bij de koffie, hulp bij de boodschappen, samen naar de markt, enzovoort. Via emotionele en relationele ondersteuning helpen we ouderen om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen.

Duidelijk takenpakket

Het takenpakket van onze vrijwilligers is zowel thuis als in een tehuis duidelijk afgebakend. De klemtoon ligt steeds op het samenzijn met de ouderen. Onze vrijwilligers zijn er om de eenzaamheid te doorbreken. Daarvoor ontwikkelden we evidence-based richtlijnen. We werken altijd samen met een externe organisatie. Bijvoorbeeld OCMW, rusthuis, ziekenhuis, enzovoort.

Kunnen we je helpen?

Krijg je zelf graag een bezoekje van een van onze vrijwilligers? Of wil je organisatie een gratis beroep doen op ons project ‘Spring eens binnen’ of ‘Thuis in mijn tehuis’?

Stel ons je vraag en we kijken hoe we je kunnen helpen.

Ken je een persoon die in aanmerking komt voor dit project? Neem contact op met: 
◾Afdelingsvoorzitter Johan Wemmenhove
◾gsm: 0460 95 27 58
◾e-mail: voorzitter@hamont-achel.rodekruis.be