Thuis in mijn tehuis

Thuis in mijn tehuis: persoonlijke aandacht

In zorginstellingen heeft het personeel de handen vol met medische en praktische hulp. Tijd voor een goed gesprek met elke bewoner is er vaak niet. Via ons project ‘Thuis in mijn tehuis’ bieden we ondersteuning. Onze vrijwilligers gaan er op bezoek en maken tijd voor persoonlijke aandacht en samenzijn.

Alle instellingen kunnen een beroep doen op ons: ziekenhuizen, rusthuizen, rust- en verzorgingstehuizen en instellingen voor mensen met een handicap. We staan open voor verschillende vormen van ondersteuning, zolang de klemtoon maar ligt op het samenzijn. Een wandelingetje in de tuin, een babbeltje, ondersteuning van de animatiedienst. Zo maken we van het tehuis een echte thuis.

Duidelijk takenpakket

Het takenpakket van onze vrijwilligers is zowel thuis als in een tehuis duidelijk afgebakend. De klemtoon ligt steeds op het samenzijn met de ouderen. Onze vrijwilligers zijn er om de eenzaamheid te doorbreken. Daarvoor ontwikkelden we evidence-based richtlijnen. We werken altijd samen met een externe organisatie. Bijvoorbeeld OCMW, rusthuis, ziekenhuis, enzovoort.

Kunnen we je helpen?

Krijg je zelf graag een bezoekje van een van onze vrijwilligers? Of wil je organisatie een gratis beroep doen op ons project ‘Spring eens binnen’ of ‘Thuis in mijn tehuis’?

Stel ons je vraag en we kijken hoe we je kunnen helpen.

Ken je een persoon die in aanmerking komt voor dit project? Neem contact op met: 
Afdelingsvoorzitter Johan Wemmenhove
◾gsm: 0460 95 27 58
◾e-mail: voorzitter@hamont-achel.rodekruis.be