Over onze afdeling

Onze afdeling maakt deelt uit van Rode Kruis-Vlaanderen. Het Rode Kruis is een onafhankelijke vrijwilligersorganisatie die opkomt voor kwetsbare mensen in binnen- en buitenland.

We helpen dicht bij en ver weg
Het Rode Kruis is de grootste humanitaire organisatie ter wereld. Wereldwijd zijn we actief met meer dan 180 nationale verenigingen, 17 miljoen actieve vrijwilligers en honderdduizenden vaste medewerkers.

In Vlaanderen zijn er zo’n 250 lokale afdelingen. Door deze sterke verankering in heel Vlaanderen staat onze afdeling heel dicht bij de bevolking. Zo kunnen we noden snel opsporen en helpen.

Onze vrijwilligers helpen
Wat we doen, is misschien niet altijd zichtbaar. Maar het betekent wel een wereld van verschil voor de mensen die op ons rekenen. We helpen op vlak van rampenbestrijding, zelfredzaamheid en bloedvoorziening.

We doen daarvoor maximaal beroep op vrijwilligers. Onze vrijwilligers helpen op verschillende manieren en zijn de spil van onze afdeling.

 

Onze afdeling

Onze afdeling Bredene telt momenteel 32 vrijwilligers die zich volledig belangeloos inzetten. De hulpdienst heeft 23 mensen om te helpen waar nodig. Tien gelegenheidsmedewerkers geven logistieke steun. De dagelijkse werking wordt bepaald door de 8 bestuurleden (waarvan 5 uit de hulpdienst). Al deze personen proberen op lokaal vlak de missie van het Rode Kruis te vervullen.

1928

Gepresteerde uren op prev. diensten 2017

326

Verzorgingen in 2017

723

Bloedafnames in 2017