Gespreksgroep rond kanker.

Na een onderbreking voor de grote vakantie is de gespreksgroep omtrent kanker terug opgestart.  

Waarom?

Kankerpatienten worden op alle manieren begeleid in de oncologische centra. Hun partners staan nogal eens in de kou, ook al door de afstand naar die centra . Laat kanker geen taboe zijn! Partners van kankerpatienten, deel uw ervaringen, bekommernissen en frustraties met lotgenoten. Deel uw aanpak van een situatie die uw leven op zijn kop zet. Misschien vonden zij een oplossing voor één van uw problemen. Drink samen een koffie, kom praten !

Praten doet deugd!

Zelf sprak Jeannine de voorbije maanden met mensen die kanker hebben of partners van kankerpatiënten. “Er was hier een dame op bezoek die vertelde over haar man en hoe zwaar de behandeling was. Na een halfuurtje zag ik een last van haar schouders vallen. Het deed deugd om er eens over te praten en om te zien dat ze niet alleen was met haar gevoelens. Zo ben ik op het idee gekomen om een praatgroep op te richten. Een plaats waar enkel partners van patiënten terecht kunnen. Hun partner mag niet meekomen, want anders kunnen ze niet vrijuit spreken.” De praatgroep komt samen de cafetaria van het Rode Kruis in het dienstencentrum in Bredene. “Ik wil het bewust op een neutrale plaats organiseren om alle partners die nood hebben aan een babbel te bereiken.”

Waar en wanneer?

Geïnteresseerden zijn elke derde donderdag van de maand welkom van 14 tot 17 uur in het gemeenschapscentrum Hubert Beuselinck: Ingang Verenigingen, lokaal Rode Kruis, in de Prinses Elisabethlaan 47.
Vragen?

Contactpersoon Jeannine Corthals: GSM 0473 43 47 38