Vacature Provincieverantwoordelijke Zorgbib

RODE KRUIS VLAAMS-BRABANT zoekt …

PROVINCIEVERANTWOORDELIJKE ZORGBIB

Indien coördineren, ondersteunen, begeleiden, aansturen, motiveren, sociaal contact, uitdaging en verantwoordelijkheid je als muziek in de oren klinken, lees dan zeker verder! Als provincieverantwoordelijke Zorgbib sta je in voor de ondersteuning van de afdelingsverantwoordelijken binnen de provincie, die op hun beurt instaan voor de ondersteuning van de uitleenpunten. Dit betekent dat je zorgt voor de coördinatie van de werking van Zorgbib op provinciaal vlak en voor de operationele leiding wanneer de werking het plaatselijke niveau overtreft. Je bevordert de werking van Zorgbib in overeenstemming met de richtlijnen en de reglementen van de Rode Kruisorganen. Dit alles onder toezicht van de provincievoorzitter. Je taken zijn heel divers en afwisselend, alsook je agenda. Je rol en tijdinvestering als provincieverantwoordelijke Zorgbib ziet er elke week anders uit. Als aanspreekpunt voor alle afdelingsverantwoordelijken Zorgbib in jouw provincie, stimuleer je regelmatig contact en ondersteun en begeleid je waar nodig. In samenspraak met de afdelingsverantwoordelijke houd je regelmatig contact met de uitleenpunten en volg je nieuwe uitleenpunten op. Ten slotte zorg je ook voor een goede informatiedoorstroming naar andere Rode Kruisorganen op provinciaal niveau en woon je de vergaderingen bij van het Provinciecomité, de Adviescommissie Zorgbib en het Interprovinciaal Werkoverleg Zorgbib. Uitdaging en afwisseling gegarandeerd. 

Voel jij je geroepen om een van deze provinciale verantwoordelijkenfuncties in te vullen, stuur dan zo spoedig mogelijk je CV én motivatiebrief naar de provincievoorzitter François Segers, Herestraat 49 BTC, 3000 Leuven (voorzitter@provincie-vlb.rodekruis.be).

Wil je meer informatie over deze vrijwilligersfunctie? Bel of mail naar de provinciale zetel Rode Kruis Vlaams-Brabant: vlaamsbrabant@rodekruis.be – 016 39 80 71

 Download deze vacature