Niet-dringend ziekenvervoer

“Ik moest voor een operatie naar het ziekenhuis. Omdat ik liggend vervoerd moest worden, heb ik naar de 105 gebeld. Ik kreeg een vriendelijke medewerker aan de telefoon. Hij verzekerde me dat alles perfect zou verlopen. En inderdaad: op de dag van de afspraak stond een comfortabele ziekenwagen voor de deur. Perfect op tijd!” Jeanine, 82 jaar.

Heb je binnenkort vervoer nodig naar het ziekenhuis, rusthuis of naar je thuis? De ziekenwagens van Rode Kruis-Vlaanderen staan voor je klaar bij niet-dringende situaties.

Handig als je bijvoorbeeld alleen liggend of halfliggend kan worden vervoerd. Of als je moeite hebt bij het in- en uitstappen in een gewone wagen.

Bel 105 als het niet dringend is

Heb je niet-dringend ziekenvervoer nodig? Bel 105 en het Rode Kruis helpt je meteen verder. De Rode Kruisziekenwagens bieden je het grootste comfort. Je kan je ziekenvervoer op voorhand reserveren.

Met meer dan 170 ziekenwagens heeft Rode Kruis-Vlaanderen een van de grootste ziekenwagendiensten van Vlaanderen. Het Rode Kruis staat klaar om hulp te verlenen aan iedereen die dit type van vervoer nodig heeft. De ziekenwagens zijn op alle situaties voorbereid.

Rode Kruis-Vlaanderen heeft een overeenkomst met verschillende ziekenfondsen. Contacteer je ziekenfonds om de exacte tarieven en voorwaarden te kennen.

De prijs wordt berekend op basis van de afgelegde afstand. Je betaalt een vast bedrag en vervolgens een bijdrage per kilometer. Op zon- en feestdagen betaal je een toeslag.

Kwaliteit gegarandeerd

De ambulanciers van het Rode Kruis zijn zeer goed opgeleid en krijgen voortdurend bijscholing. De wagens voldoen aan de medische normen van FOD Volksgezondheid. Bovendien is het Rode Kruis de enige organisatie die voor niet-dringend vervoer de hoge kwaliteitsstandaard van 112-wagens (dringend ziekenvervoer) hanteert.

Wél dringend? Bel 112

Als je dringende medische hulp nodig hebt – bijvoorbeeld na een ongeval - bel dan 112.