Nieuws & kalender

VRIJWILLIGERSVACATURES bij Restoring Family Links

Vrijwilliger bij opsporingen en gezinsherenigingen (Case Worker): meer info op https://www.rodekruis.be/wat-kan-jij-doen/word-vrijwilliger/wat-kan-je-doen/vrijwilliger-opsporing-gezinshereniging/
 
Vertaler bij opsporingen en gezinsherenigingen (Language Assistant, enkele specifieke talen): meer info op https://www.rodekruis.be/wat-kan-jij-doen/word-vrijwilliger/wat-kan-je-doen/vertaler-opsporingen-gezinshereniging/
 
Geïnteresseerden kunnen rechtstreeks het inschrijfformulier invullen, tot uiterlijk 9 september

Inschrijfformulier

Opleiding ongevallensimulant 2019-2020

Zit het acteren en grimeren jou in het bloed? Vond je de simulaties tijdens de opleiding eerste hulp super leuk en wil je dit zelf uitvoeren?

Dan is deze opleiding simulant spek voor jouw bek!

Bekijk

Opleidingen vorming provincie Vlaams-Brabant 2019-2020

Denk eens terug aan je eerste opleiding, en vaak ook je eerste kennismaking, bij het Rode Kruis. Je kreeg er je eerstehulplessen van enthousiaste lesgevers die op hun beurt werden bijgestaan door een simulant. Zo werden de lessen nog meer aanschouwelijk en realistischer en kon jij alvast de eerste stappen zetten naar de praktijk.

Dacht je toen misschien van ...."he dat wil ik ook wel doen", maar stelde je het tot nu toe altijd uit, dan kan dit misschien een goed voornemen zijn voor 2019. Wij hebben dan voor jou vast en zeker de geschikte opleiding.

Onderaan vind je de link naar de data voor de LEGO (lesgeversopleiding) en de Simulantenopleiding. Vind je deze iets te lang dan kan je misschien opteren voor een opleiding Animator Hartveilig. Verschillende gemeenten binnen onze provincie zijn hartveilig en moeten in kader van hun verlenging hiervan, regelmatig nieuwe opleidingen krijgen van Reanimatie en defibrillatie. Misschien kan jij je plaatselijke lesgever, simulant of animator zo een handje helpen. Vele handen maken immers licht werk volgens het spreekwoord.

Wil je meer informatie omtrent deze opleidingen, wend je dan tot je afdelingsverantwoordelijke vorming of afdelingsvoorzitter. Zij kunnen je alvast verder helpen. Je kan ook contact met ons opnemen en dan leggen we je haarfijn uit wat deze opleidingen juist inhouden (vorming@provincie-vlb.rodekruis.be)

Je bent alvast van harte welkom.

Bekijk data

Vacature Communicatie & Werving

RK Vlaams-Brabant zoekt een provincieverantwoordelijke communicatie & werving

Meer info

Vacature Zorgbib

RK Vlaams-Brabant zoekt een provincieverantwoordelijke zorgbib

Bekijk

Vacature Sociale Hulpverlening / Brugfiguren

RK Vlaams-Brabant zoekt een provincieverantwoordelijke sociale hulpverlening / brugfiguren

Bekijk

HDI opleidingskalender 2019-2020

Opleiding eerstehulpverlener voor kandidaat hulpdienstvrijwilligers minimum in het bezit van een geldig diploma Eerste Hulp en Helper.

Opleiding eventhulpverlener voor hulpdienstvrijwilligers met minimum sanitaire bekwaamheid Eerstehulpverlener. 

Basisopleiding SIT voor hulpdienstvrijwilligers inzetbaar binnen SIT-werking.

Provinciale omscholings- & bijscholingsmomenten eventhulpverlener.

Provinciale bijscholingsmomenten eerstehulpverlener.

Bekijk

Rode Kruis Vlaams-Brabant staat Samen Sterk voor Tanzania!

Samen Sterk Medaille

+ Meer info