Heist-op-den-Berg in het Rode Kruis

De gemeente Heist-op-den-Berg

Geografisch situeren we de gemeente halfweg op de as Lier-Aarschot en tussen Geel en Mechelen. De gemeente ligt zowat in het midden van de driehoek die gevormd wordt door de autosnelwegen E313 (Antwerpen-Hasselt), E314 (Hasselt-Leuven-Brussel) en E19 (Brussel-Antwerpen).

Heist telt ruim 40 000 inwoners en is na Antwerpen en Mechelen de grootste gemeente uit de provincie. De gemeente bevat elf dorpskernen.
Ondanks een uitgebreide industriezone en tientallen KMO's blijft het vooral een gemeente met een landelijk karakter en met pit in de kern.

Verspreid over alle dorpskernen zijn honderden sport- en socio-culturele verenigingen actief. 
Cultuurcentrum Zwaneberg vervult een regionale taak in het aanbod van zang-, dans-, film- en theatervoorstellingen. Voor programmatie en reservatie kan je terecht op www.zwaneberg.be

De Sporthal is het grootste sportcomplex van de gemeente en is het centrum voor heel wat sportievelingen. Het is de eerste stevige pijler van wat in de toekomst een uitgebreid sportpark moet worden (met o.a. ook een nieuw zwembad).      

Meer informatie over de gemeente vind je op www.heist-op-den-berg.be 

Heist-op-den-Berg is zeker een bezoekje waard!

Heist-op-den-Berg in het Rode Kruis

In elk land kan maar 1 Rode Kruisorganisatie bestaan. Voor België is dit het Belgische Rode Kruis. Het Belgische Rode Kruis is opgesplitst in een Franstalige en Nederlandstalige gemeenschap.

Rode Kruis-Vlaanderen is opgespitst in de 5 Vlaamse provincies, die zelf opgesplitst zijn in een aantal regio's.
Zo bestaat Provincie Antwerpen uit de regio's Antwerpen, Noorderkempen, Mechelen, Taxandria en Zuiderkempen. 

Binnen deze Rode Kruisstructuur is de plaatselijke afdeling Heist-op-den-Berg ingedeeld bij regio Mechelen, die gevormd wordt door alle afdelingen uit het arrondissement Mechelen en enkele afdelingen uit de Rupelstreek: Berlaar, Boom-Rumst, Bornem, Duffel, Heist o/d Berg, Hemiksem, Lier, Mechelen, Muizen, Niel-Schelle, Nijlen, Putte, Puurs, Ruisbroek, Sint Amands, Sint Katelijne Waver en Willebroek.

De Rode Kruisafdeling Heist-op-den-Berg is met bijna 100 vrijwilligers en met o.a. 36 jaarlijkse bloedinzamelingen, met bijna 150 preventieve acties per jaar en met jaarlijks vaak 4 uitgebreide eerstehulpcursussen een grote, zeer actieve en toonaangevende afdeling  binnen Rode Kruis-Vlaanderen.