FAQ over opleidingen en brevetten

Ik heb een brevet Eerste Hulp, Helper of Bedrijfseerstehulp waarvan de vervaldatum in aantocht is. Wat moet ik doen om mijn brevet te verlengen?

Je moet opnieuw een examen afleggen over de inhoud van de betreffende cursus.
Herhalingslessen volgen is niet meer nodig, maar wel aangeraden omdat technieken kunnen veranderd zijn en omdat je wellicht een aantal technieken vergeten bent.

Wil je opnieuw een examen afleggen? Neem dan contact op met de verantwoordelijke Vorming.

Ik heb een brevet Eerste Hulp, Helper of Bedrijfseerstehulp waarvan de vervaldatum reeds voorbij is. Hoe geraak ik aan een nieuw brevet?

Je bekomt een nieuw brevet door het examen over de gewenste cursus opnieuw met succes af te leggen.
Lessen volgen is niet nodig, maar wel sterk aangeraden vermits technieken kunnen veranderd zijn en omdat mensen natuurlijk wel eens dingen vergeten...

Ik ben 9 jaar en wil graag een eerstehulpbrevet behalen. Wat kan ik doen?

De dagen aftellen tot je 10 jaar bent. Het Jeugd Rode Kruis organiseert eerstehulpcursussen voor jongeren vanaf 10 jaar (voor 10-12-jarigen is dat de cursus Helpertje). Zie voor meer info bij Jeugd Rode Kruis-Vlaanderen.

Ik ben 65 jaar en wil graag een eerstehulpbrevet behalen. Wat kan ik doen?

Schrijf je in voor een cursus Eerste Hulp of Helper en volg net zoals de andere cursisten de lessen.

Ik wil in de klas een spreekbeurt geven over het Rode Kruis. Waar vind ik informatie?

Algemene informatie over het Rode Kruis vind je op de Hoofdzetel van het Rode Kruis. Je kan er ook documentatie aanvragen. Bij Jeugd Rode Kruis-Vlaanderen is er zelfs een heuse spreekbeurtenset beschikbaar. Surf naar www.rodekruis.be