Jeugd Rode Kruis

Rode Kruis op kinder- en jongerenmaat

Jeugd Rode Kruis bevat de traditionele ingrediënten van het Rode Kruis, maar dan overgoten met een flinke dosis jeugdig plezier! Het Jeugd Rode Kruis organiseert tal van leuke en leerrijke activiteiten voor kinderen en jongeren.

Het Jeugd Rode Kruis heeft als missie en visie om de Rode Kruisgedachte te verspreiden bij kinderen en jongeren. Het maatschappelijk belang staat centraal en dit proberen we aan te brengen door middel van cursussen, initiaties en volledige JRK-jeugdbewegingen.

Momenteel zoeken we naar enkele gedreven vrijwilligers om het JRK in Halle nieuw leven in te blazen. Heb jij de drive die hiervoor nodig is? Wil jij een drijvende kracht hierachter zijn? Neem dan zeker contact met ons op!

Zelf een initiatie aanvragen?

Een initiatie is een sessie van ongeveer 3 uur, waarin we de kinderen of jongeren kennis laten maken met eerste hulp en met het Rode Kruis, en dit op een manier aangepast aan de doelgroep.

Wij vragen u om uw aanvraag tot initiatie minimaal 8 weken vooraf door te geven aan het provinciaal team, op die manier hebben zij voldoende tijd om hierop te reageren en de nodige afspraken te maken.

Voor aanvragen kan u zich richten tot jeugd@halle.rodekruis.be

Meer informatie kan u steeds vinden op http://www.jeugdrodekruis.be