De hulpdienst

De Hulpdienst is een van de meest bekende diensten van het Rode Kruis. Wie heeft onze hulpverleners nog nooit gezien op de verschillende evenementen zoals sportwedstrijden, concerten en andere bijeenkomsten?

De Hulpdienst staat niet alleen klaar voor medische ondersteuning tijdens evenementen, maar ook bij rampen.

Om de hulpverleners op deze situaties voor te bereiden, krijgen ze binnen de hulpdienst nog opleidingen en bijscholingen, en worden er eveneens oefeningen georganiseerd.

 

Hulpverleners

De Hulpdienst bestaat op het ogenblik uit zo'n 35 hulpverleners.

Het overgrote deel van hen is begonnen via een cursus Helper waarna zij verschillende bijkomende cursussen binnen het Rode Kruis hebben gevolgd. Anderen hebben dan weer gestudeerd voor verpleegkundige of arts.

Cursussen zoals Interventie, Verzorging, en Ziekenwagenhulpverlener zijn er om onze hulpverleners de nodige technieken en kennis bij te brengen, en om een goede hulpverlening mogelijk te maken.

Dit alles zorgt ervoor dat onze hulpdienst bestaat uit goed opgeleide mensen die jaarlijks op verschillende evenementen actief zijn.

Enkele cijfers
In 2011 waren wij op 107 evenementen aanwezig, goed voor 2011 (!) manuren. Tijdens deze evenementen werden er 510 verzorgingen uitgevoerd waarvan 22 mensen werden afgevoerd naar het ziekenhuis.

Indien u zich geroepen voelt, aarzel dan niet om contact op te nemen met de Verantwoordelijke Hulpdienst van onze afdeling. Naar contactgegevens