De Heldinnen - Een schilderij geschonken door Patrick De Vlieger

Deze zomer mocht onze afdeling met trots een prachtig schilderij ontvangen van kunstenaar Patrick De Vlieger.

Het schilderij is een afbeelding van Vera Brittain. Mevrouw Brittain startte in 1915 bij de Voluntary Aid Department (VAD) opgericht door het Britse Rode Kruis. Een hulporganisatie die voornamelijk bestond uit vrouwen met een diploma EHBO en thuisverpleging. Initieel werden de 'VAD's' ingezet in het binnenland maar tijdens de oorlog ook in het buitenland.
Zij werkte aanvankelijk in een Londens hospitaal, nadien werd ze overgeplaatst naar Malta en Frankrijk. Haar ervaringen tijdens de oorlog verwerkte ze in verschillende gedichten en boeken. Met als bekendste stuk haar memoires: Testament of Youth.

Naast dit schilderij schonk mijnheer De Vlieger onze afdeling het gulle bedrag van €500. De overhandiging gebeurde met onze voorzitter John Arnouts vergezeld door enkele andere vrijwilligers van Antwerpen-Stad en een journalist van Gazet Van Antwerpen. Dit gebeurde in kleine kring wegen de COVID-19 maatregelen. In naam van alle vrijwilligers willen wij mijnheer De Vlieger enorm bedanken. Het bedrag zal ingezet worden om de werking van onze afdeling ook in deze bijzondere tijden te garanderen. Het kunstwerk krijgt een mooie plek in onze afdeling op de Belgiëlei.

Lees meer over Vera Brittain: