Veelgestelde vragen pleisterverkoop

Hier vind je het antwoord op vaak gestelde vragen omtrent de pleisterverkoop van 2023.

Algemeen

Wanneer is de pleisterverkoop?

De pleisteractie start op 20 april 2023 en loopt tot en met 4 mei 2024. Gedurende deze periode zal je de pleister via Rode Kruisvrijwilligers, www.koopdepleister.be, of geselecteerde lokale handelaars kunnen kopen.

Waarom zou ik mijn lokale afdeling moeten steunen?

Wie een pleister koopt, investeert in de lokale Rode Kruiswerking. Dat is al jaar en dag zo: jij koopt voor € 10 een pleister en de Rode Kruisvrijwilligers in jouw buurt gebruiken die fondsen voor de aankoop van materiaal of voor opleidingen. Zo zorgen ze ervoor dat ze voor jou paraat kunnen staan tijdens de volgende voetbalwedstrijd, festival, fuif… Of gaan langs bij eenzame ouderen in zorgcentra. Zij zetten zich elke dag in om te helpen waar nodig... Met jouw steun zorg je er mee voor dat ze dit werk kunnen blijven voortzetten. Ontdek alles wat ze doen via www.rodekruis.be/injouwbuurt. 

Wat gebeurt er met de opbrengst van de pleisteractie?

De opbrengst van de pleisteractie gaat integraal naar de lokale Rode Kruisafdelingen. Zij kunnen de fondsen gebruiken voor de aankoop van materiaal zoals tenten, eerstehulpmateriaal, ziekenwagens… of voor opleidingen. Dankzij jouw steun kunnen ze overal blijven helpen. Je geeft dus zoveel meer dan € 10. Ontdek alles wat ze doen via www.rodekruis.be/injouwbuurt

Waarom zijn de stickers vervangen door een pleister?

Uit onderzoek bij de Vlaming en overleg met vrijwilligers blijkt dat de tijd rijp was voor vernieuwing. 50 jaar lang al is Rode Kruis-Vlaanderen relevant. Dat willen we de volgende 50 jaar even hard blijven. Daarom kiezen we voor een nieuw en duurzaam item, een echt gebruiksvoorwerp: de pleister. Niet alleen nuttig voor iedereen, het item heeft ook een duidelijke link naar de activiteiten van Rode Kruis-Vlaanderen.

Waarom kost de pleister € 10?

Ook de prijs van het nieuwe verkoopitem evolueert mee naar € 10 per stuk. De oude prijs van de sticker, € 5 – of 200 Belgische Frank in de jaren ‘90 – was namelijk sinds 1993 niet meer aangepast, ondanks de inflatie. Met € 10 kunnen we weer meerdere jaren eenzelfde prijs aanhouden.

Waar kan ik de pleister dit jaar kopen?

Je kan Rode Kruisvrijwilligers vinden aan o.a. kruispunten, op straat, op parkings van warenhuizen… je kan ze overal tegenkomen. Wil je weten waar je in jouw buurt een pleister kan kopen? Surf naar https://www.rodekruis.be/wie-zijn-we/afdelingen/ en contacteer jouw lokale afdeling.

Liever van thuis jouw pleister bestellen? Dat kan door online een pleister te kopen via www.koopdepleister.be.

Hoe lang bestaat de pleisteractie al?

De stickeractie vierde in 2022 zijn 61e verjaardag! Dit jaar is de eerste keer dat we pleisters zullen verkopen, met hetzelfde doel.

Hoe het allemaal begon? In de jaren ’50 werd het wegennet in België sterk uitgebouwd met steeds meer snelwegen. En in die tijd, toen er nog geen officieel rijbewijs bestond, liep dat niet altijd goed af. Het aantal ongevallen steeg en het Rode Kruis plaatste hulpposten langs de weg. Om die extra kost te financieren, begonnen de vrijwilligers eerst wimpels te verkopen die de autobestuurders aan de antenne van hun wagen konden hangen. Vanaf ’61 werden dat pleisters. Enfin, eerst heetten ze nog vignetten. Dit verklaart dus niet alleen waarom we pleisters verkopen, maar ook hoe de traditie is ontstaan om dat te doen op kruispunten.

Ik heb geen cash geld. Kan ik de pleister ook cashloos aankopen?

Koop je rechtstreeks bij een vrijwilliger? Vraag dan na of cashloos betalen mogelijk is. 

Blijkt cashloos betaling ter plaatse niet mogelijk? Dan kan je nog altijd een pleister online aankopen via www.koopdepleister.be. 

Kan ik de pleister ook online kopen?

Ja, dat kan! Op www.koopdepleister.be kan je terecht om jouw exemplaar aan te kopen voor een afdeling naar keuze. Ook met de online gekochte pleisters steun je een Rode Kruisafdeling in jouw buurt.

Ik heb een klacht over mijn gekochte pleister. Waar kan ik terecht?

Als er iets mis is met de door jou gekochte pleister, kan je met ons contact opnemen via contact@rodekruis.be. Ook eventuele ongewenste (allergische) reacties kan je melden via dit mailadres.

Voldoet de pleister aan alle kwaliteitsnormen?

De pleister is geregistreerd conform de Europese Richtlijn op Medische Hulpmiddelen en heeft de vereiste CE-markering. De pleister zelf is hypoallergeen. De pleisterverpakking voldoet aan de hygiënische normen qua verwerking en verkoop. De pleisterverpakking is water- en UV-bestendig, en kan dus zonder problemen op het dashboard worden gelegd. De verpakking kan achteraf via de PMD-zak worden gerecycleerd.

Online verkoop

Wanneer mag ik mijn pleister in de brievenbus verwachten?

De online gekochte pleister wordt verdeeld via Bpost. Ongeveer 2 werkdagen na bestelling worden de pleisters geleverd. Heb je na 4 werkdagen jouw pleister nog niet ontvangen? Contacteer ons via contact@rodekruis.be.

Waarom wordt er € 4,95 extra aangerekend voor verzending?


De verwerking en verzending van jouw online gekochte pleister(s) kost ongeveer € 4,95. Zo gaat de opbrengst van jouw pleister (€ 10) volledig naar de vrijwilligers van de lokale afdeling. Een tip: wanneer je 2 of meer pleisters bestelt, vervalt de verzendkost. 

Help, ik heb mijn pleister niet ontvangen!

De levering van jouw pleister kan tot 4 werkdagen duren na jouw bestelling. Indien je de pleister na 4 werkdagen nog niet hebt ontvangen, stuur ons een e-mail op contact@rodekruis.be. 

Oeps, ik heb een foutje gemaakt in mijn leveringsadres.

Stuur zo snel mogelijk een e-mail met het correcte leveringsadres naar contact@rodekruis.be. Wij doen dan het mogelijke om jouw pleister alsnog op het juiste adres te laten leveren. 

Oh nee, alle online pleisters zijn uitverkocht!

Je kan jouw lokale Rode Kruisafdeling nog steunen met een online gift via www.rodekruis.be/gift-afdeling. 

Jammer dat ik mijn pleister geplooid in de brievenbus ontvang.

Om de kosten te beperken, versturen we de pleister in een standaardomslag. Hiervoor moeten we de pleister één keer plooien. We hopen op je begrip hiervoor. Mocht je pleister toch beschadigd zijn, stuur een e-mail naar contact@rodekruis.be.  

Ik wil mijn Rode Kruisafdeling graag steunen, maar ik hoef geen pleister te ontvangen.

Fijn dat je de vrijwilligers in jouw buurt wil steunen! Je kan een online gift doen voor een Rode Kruisafdeling naar keuze via www.rodekruis.be/gift-afdeling.