AED locaties Waregem-Anzegem

Een AED (automatische externe defibrillator) kan levens redden, ten minste als je er één kan gebruiken in geval van nood. Om je alvast op weg te helpen hebben we de AED's in Waregem en Anzegem op onderstaande kaart gezet. Je kan op de icoontjes drukken om een plaatsbeschrijving en foto('s) van de AED in kwestie te bekijken. 

Als bron gebruikten we de lijst met geregistreerde toestellen van de FOD Volksgezondheid, alsook open data van stad Waregem, info van gemeente Anzegem en lokale kennis. Alle AED's op de kaart werden op het terrein gecontroleerd.

Hoewel de kaart met de grootste zorg werd gemaakt, kunnen we niet garanderen dat deze steeds 100% up-to-date is. Merk je een fout of ontbreekt er iets? Meld het ons.

Pictogram AED toestellen

Staan alle AED's in Waregem en Anzegem op de kaart?

Nee. Hoewel het wettelijk verplicht is om alle AED toestellen op publieke plaatsen (bv. winkels, scholen, bedrijven, sportterreinen ...) te registreren bij de overheid, wordt dit in de praktijk soms niet gedaan of ontbreekt de plaatsbeschrijving. Zo kunnen dus we niet weten waar deze zich bevinden.
Ook AED's die ontoegankelijk zijn (bv. binnen in een bedrijf), en dus niet geverifieerd kunnen worden, staan niet op de kaart.

Er ontbreekt een AED op de kaart. Kan ik dit melden?

Jazeker, stuur ons een mail met een nauwkeurige locatie en plaatsbeschrijving.

Kan ik de kaart ergens opslaan?

Als je de kaart aan je favorieten toevoegt door op het sterretje te drukken, kan je deze later nog terugvinden op Google Maps of Google My Maps. Je kan dan de kaart op Google Maps laten verschijnen door de volgende stappen te volgen:

Smartphone

  1. Open de Google Maps app
  2. Druk op Opgeslagen
  3. Druk op Kaarten
  4. Kies AED's Waregem-Anzegem

Computer

  1. Open Google Maps
  2. Druk op Mijn plaatsen
  3. Druk op Kaarten
  4. Kies AED's Waregem-Anzegem

Ik wil leren een AED toestel gebruiken. Waar kan ik dit?

Op regelmatige tijdstippen organiseert onze afdeling de korte sessies Hartveilig waarin je onder andere leert reanimeren en defibrilleren met een AED toestel.
Ook tijdens de uitgebreidere cursus Eerste hulp en Helper wordt reanimeren en defibrilleren aangeleerd.

Meer info over onze opleidingen

De AED's in groen staan buiten op publieke plaatsen en zijn steeds toegankelijk.
De AED's in grijs staan binnen of afgeschermd, en zijn niet steeds toegankelijk.

Druk op de icoontjes om de plaatsbeschrijving en foto('s) van een AED te bekijken.