Over onze afdeling

Onze afdeling maakt deel uit van Rode Kruis-Vlaanderen. Rode Kruis is een onafhankelijke vrijwilligersorganisatie die opkomt voor kwetsbare mensen in binnen- en buitenland.

Vosselaar

Rode Kruis-Vosselaar bestaat al meer dan 50 jaar. Ze wordt al vanaf haar stichting rechtgehouden door fantastische vrijwilligers. Onze lokalen en garages zijn gesitueerd in het gebouw van de Gemeentelijke Basisschool Centrum. Hier gaan elk jaar tal van activiteiten door. Voor de bewoners van ons dorp en voor onze eigen vrijwilligers. Zo geven we meerdere gratis eerstehulp-cursussen per jaar en leiden we er onze eigen vrijwilligers op. Het is de uitvalsbasis van onze hulpdienst en rampenziekenwagen. Hiernaast bevindt zich onze uitleendienst hier en wordt het materiaal voor het bloedgeven er opgeslagen. 

Ruimte dus voor al onze activiteiten. Activiteiten die onze vrijwilligers met veel passie en interesse uitvoeren. Ten dienste van jullie, gesteund door jullie. 

Zie je ons in het straatbeeld? Kom gerust dag zeggen. 

Onze vrijwilligers helpen

Wat we doen, is misschien niet altijd zichtbaar. Maar het betekent wel een wereld van verschil voor de mensen die op ons rekenen. We helpen op vlak van rampenbestrijding, zelfredzaamheid en bloedvoorziening.

We doen daarvoor maximaal beroep op vrijwilligers. Onze vrijwilligers helpen op verschillende manieren en zijn de spil van onze afdeling.