Word vrijwilliger

Elke dag helpen we mensen. Dat doen we overal, dus ook in jouw buurt. Wil je ons helpen als vrijwilliger? Jouw talenten en enthousiasme kunnen we ongetwijfeld gebruiken. Je vindt vast iets wat je graag doet. Voorkennis of een specifiek diploma is niet nodig, wij geven je een goede opleiding en ondersteuning. Kom erbij en help ons helpen!

Rode Kruis vlaanderen heeft heel wat werkingen. Onze afdeling neemt deel aan een aantal van deze. 

Zo kan je binnen onze afdeling vinden: een hulpdienst, een uitleendienst, vorming, bloeddienst en ons afdelings comité. Wil je graag mee hulp verlenen op evenementen? Of eerstehulp les geven? Of mischien liever gaan helpen om het bloedgeven te organiseren? Of mischien materiaal uitlenen en ziekenhuisbedden gaan instaleren bij mensen thuis? Het kan allemaal! 

Meld je hieronder aan als vrijwilliger en kom met ons in contact. Geen verplichtingen ... kom kennismaken met onze werking en beslis of het iets voor jou is. Wil je vrijwilliger worden binnen een werking die we niet hebben in Vosselaar? Geen nood. Meld je aan en we helpen je op weg. 

De uitleendienst: 

Deze vrijwilligers zorgen voor de uitleen van materiaal zoals krukken, rolstoelen, bedden, rolators ... Mensen die tijdelijk minder mobiel zijn of hulpmiddelen nodig hebben nemen met ons contact op, waarna ze op afspraak hun hulpmiddel kunnen komen halen. Lenen ze een bed uit? Dan gaan onze vrijwilligers dit bij hen opstellen. 

Het onderhoud, de administratie, de babbel ... horen er ook allemaal bij. 

Bloedgeven: 

Misschien geef je zelf bloed? Of mag je dit niet meer? Maakt niet uit, je kan ons altijd komen helpen. Samen met onze collega's van het bloedgeven in Mechelen organiseren onze vrijwilligers meer maals per jaar donormomenten in Vosselaar. Onze vrijwilligers zorgen voor het ondvangen van de donoren, het in goed banen leiden van de avond, een drankje of versnapering aanbieden en het opstellen en afbreken van de zaal. 

Vorming: 

Onze vrijwilligers van vorming hebben een hart voor lesgeven. Ze brengen eerstehulp technieken zoals reanimatie, wondverzorging, ... bij aan de bevolking. Eerst en vooral in Vosselaar, maar ook daarbuiten. Lesgeven? Dan krijg je van ons de nodige cursussen aangeboden. Help je liever aan de zijlijn? Dan kan dit ook. Onze vrijwilligers zorgen ook voor het ontvangen van de cursisten, het aanbieden van een drankje of het proper maken van onze lokalen. 

De hulpdienst: 

Deze vrijwilligers zorgen voor de nodige zorgen na een avondje uit, of in geval van rampen ... Hulpverlening (EHBO) op festival, feestjes, wedstrijden, optochten, ... Ze doen het allemaal! Ook wanneer veel hulp nodig is in het geval van rampen of incidenten gaan onze vrijwilligers ter plaatse. Allemaal krijgen ze een opleiding van ons waarbij ze de kneepjes van het vak leren kennen. 

Misschien ben je al hulpverlener? Ambulancier, Arts, Verpleegkunidge? .. ook deze vrijwilligers zijn bij ons actief en krijgen de nodige uitdaging en kansen. 

Wil je wat informatie? Of al interesse?

 

Contact

 

Toch liever iets anders? Dan kan je hieronder meer activiteiten van Rode Kruis-Vlaanderen vinden.