Over onze afdeling

Onze afdeling maakt deelt uit van Rode Kruis-Vlaanderen. Rode Kruis is een onafhankelijke vrijwilligersorganisatie die opkomt voor kwetsbare mensen in binnen- en buitenland.

We helpen dicht bij en ver weg

Rode Kruis is de grootste humanitaire organisatie ter wereld. Wereldwijd zijn we actief met meer dan 180 nationale verenigingen, 17 miljoen actieve vrijwilligers en honderdduizenden vaste medewerkers.

In Vlaanderen zijn er zo’n 250 lokale afdelingen. Door deze sterke verankering in heel Vlaanderen staat onze afdeling heel dicht bij de bevolking. Zo kunnen we noden snel opsporen en helpen.

Onze vrijwilligers helpen

Wat we doen, is misschien niet altijd zichtbaar. Maar het betekent wel een wereld van verschil voor de mensen die op ons rekenen. We helpen op vlak van rampenbestrijding, zelfredzaamheid en bloedvoorziening.

We doen daarvoor maximaal beroep op vrijwilligers. Onze vrijwilligers helpen op verschillende manieren en zijn de spil van onze afdeling.

Geschiedenis van Rode Kruis-Tervuren

In 1923 werd het eerst vermelding gemaakt van een plaatseling afdeling in Tervuren. In 1925 is er een papier ondertekend dat het begin van de afdeling officieel maakt.
De afdeling heeft dus een rijke geschiedenis achter de rug.

Naar aanleiding van 75 jaar rodekruis is er heel wat opzoekinswerk gedaan naar de geschiedenis van Rode Kruis Tervuren door Arlette Verbraecken, historica.

Via deze link kan je het document dat hieruit voortgekomen is helemaal bekijken (41 pagina's).

Wegbeschrijving

23.483

Gereden kilometers

462

Ziekenvervoeren 2016

54

Aantal vrijwilligers