Rode kruis Tervuren: Cursus Eerste Hulp/Helper

Wat doe je als Louis zo dadelijk kennismaakt met 220 volt? Of wat als Eva op haar hoofd valt en een hersenschudding heeft? Kan jij Tom helpen als hij een epileptische aanval krijgt? En wat als Sander zijn voet verstuikt of Jefke met zijn vingers tussen de deur geklemd zit? Hoe moet je Lotte helpen die een ketel kokend water over haar lijfje heeft getrokken? Wat doen bij een hyper- of hypoglycemie? In afwachting van de gespecialiseerde hulpdiensten zal iemand hen moeten helpen. Wil jij dat zijn? Wil jij leren hoe je de juiste eerste hulp kan toepassen in al deze gevallen en nog vele andere levens- en niet-levensbedreigende situaties?

Kom dan een cursus “Eerste hulp” en “Helper” volgen. Onze lesgevers leren je aan de hand van gesimuleerde situaties, wat je beter niet en wel kan doen. Ook leer je de reanimatietechnieken toepassen voor een volwassene, een baby en een kind op de verschillende reanimatiepoppen. Je leert ook werken met een Automatische Externe Defibrillator.

Beiden cursussen worden gegeven op 4 woensdagen telkens van 19u tot 22u. Na elk deel volgt een examen en kan men respectievelijk het brevet “Eerste hulp” en “Helper” behalen.

Voor de cursus is er een oefenboek voorzien. Verdere informatie kan men terugvinden in het handboek: “Help! Eerste hulp voor iedereen”. Hierin zit ook een handige DVD met de technieken om thuis verder te oefenen of te herhalen.

De cursus “Eerste Hulp” gaat van start op:

Woensdag 19 oktober 2016 om 19u.

 De cursus “Helper” gaat van start op:

Woensdag 18 januari 2017 om 19u.

 

Plaats van het gebeuren:

Panquin kazerne, blok F, Warande 3 bus 3, 3080 Tervuren (gps Kasteelstraat).

Voor meer informatie of voor een inschrijving, kan je steeds terecht bij onze Verantwoordelijke Vorming:

Els D’Hondt: 0478/70 64 41 of vorming@tervuren.rodekruis.be
 

Een goede raad: stel je inschrijving niet uit tot morgen, want omwille van het succes van de vorige jaren, zou het wel eens te laat kunnen zijn.

23.483

Gereden kilometers

462

Ziekenvervoeren 2016

54

Aantal vrijwilligers