Zorgbib

In een ziekenhuis of zorgvoorziening kunnen een goed boek, een cd of dvd wonderen doen. Daarom organiseren we Zorgbib. De kerntaak van Zorgbib valt perfect te omschrijven met de slagzin “Zorgbib, meer dan een boek”. Naast het uitlenen van boeken, cd’s en dvd’s … maken onze vrijwilligers vooral tijd voor een kort bezoek of een gesprekje met patiënten en bewoners.


Zorgbib in Sint-Lievens-Houtem

Om de drie weken gaan enkele van onze vrijwilligers  langs bij de bewoners in het RVT Ter Kimme. Daar voorzien zij hen van boeken en tijdschriften. Waarschijnlijk hebben sommige van jullie onze boekenkast al zien staan in de cafetaria. Bij het rondgaan met boeken maken onze vrijwilligers tijd voor een bezoekje en babbeltje en laat het net dat zijn waar de meeste bewoners het meest naar uitkijken. De Zorgbib van onze afdeling speelt ook in op de professionele hulpverleners van het RVT Ter Kimme. Ook voor hen wordt tal van spelmateriaal, dvd’s, cd’s en dergelijke voorzien. Deze materialen worden periodiek gewisseld zodat er steeds nieuwe boeken en materialen voorhanden zijn.

Indien men meer informatie wenst de Zorgbib kan u steeds terecht bij onze voorzitter, Astrid Lammens (voorzitter@sint-lievens-houtem.rodekruis.be).

      

Contacteer ons