Over onze afdeling

Afdeling Ninove maakt deelt uit van Rode Kruis-Vlaanderen. Rode Kruis is een onafhankelijke vrijwilligersorganisatie die opkomt voor kwetsbare mensen in binnen- en buitenland.

We helpen dicht bij en ver weg

Rode Kruis is de grootste humanitaire organisatie ter wereld. Wereldwijd zijn we actief met meer dan 180 nationale verenigingen, 17 miljoen actieve vrijwilligers en honderdduizenden vaste medewerkers.

In Vlaanderen zijn er zo’n 250 lokale afdelingen. Door deze sterke verankering in heel Vlaanderen staat onze afdeling heel dicht bij de bevolking. Zo kunnen we noden snel opsporen en helpen.

Onze vrijwilligers helpen

Wat we doen, is misschien niet altijd zichtbaar. Maar het betekent wel een wereld van verschil voor de mensen die op ons rekenen. We helpen op vlak van rampenbestrijding, zelfredzaamheid en bloedvoorziening.

We doen daarvoor maximaal beroep op vrijwilligers. Onze vrijwilligers helpen op verschillende manieren en zijn de spil van onze afdeling.

Heb je zelf interesse om als vrijwilliger bij het Rode Kruis aan te sluiten? Volg dan gratis een opleiding EHBO, wij zullen jou tijdens de cursus de nodige informatie geven om bij de hulpdienst te komen. Heb je al een geldig brevet of ben je verpleegkundige? Neem dan contact op met onze voorzitter via voorzitter@ninove.rodekruis.be 

1069

bloedafnames in 2017

1927

Oprichting RK Ninove op 2/12/1927

46

Preventieve hulpacties in 2017