Word vrijwilliger bij Rode Kruis Ninove!

Elke dag helpen wij mensen. Dat doen we overal, dus ook in jouw buurt. Om meteen met de deur in huis te vallen: wil je ons helpen als vrijwilliger? Jouw talenten en enthousiasme kunnen we absoluut gebruiken. Je vindt vast iets wat je graag doet. Voorkennis of een specifiek diploma is niet nodig, wij geven je een goede opleiding en ondersteuning. Kom erbij en help ons helpen!

Wat kan je doen als vrijwilliger?

Hulpdienst

We hebben de meeste vrijwilligers nodig in de hulpdienst. Deze worden ingezet tijdens preventieve acties (koers, voetbal, optredens, carnaval, rampen, ...). Hiervoor moet je eerst een opleiding EHBO volgen, dit kan gratis bij onze afdeling. Je bepaalt zelf op welk moment je wil en kan helpen met onze hulpdienst, afhankelijk van je eigen agenda.

Interesse? Contacteer één van onderstaande vrijwilligers:
- De voorzitter: voorzitter@ninove.rodekruis.be;
- De verantwoordelijke van de hulpdienst: hulpdienst@ninove.rodekruis.be om vrijwilliger te worden;
- De verantwoordelijke van de opleidingen pascalroobaert@hotmail.com of 0476 48 60 12 om je in te schrijven in de volgende EHBO cursus.

Bloedinzameling

Onze afdeling organiseert op vier verschillende plaatsen bloedinzamelingen. Ook hiervoor hebben we enkele vrijwilligers die alles in goede banen leiden: mensen ontvangen, drankbonnetjes uitdelen, cadeautjes geven, ...

Indien je interesse hebt om hierbij te helpen, neem dan contact op met onze voorzitter: voorzitter@ninove.rodekruis.be

Stickerverkoop

De afdelingen van het Rode Kruis verkopen jaarlijks stickers om geld in te zamelen zodat we materiaal kunnen aankopen voor de afdeling.
In 2015 heeft afdeling Ninove onder meer 2 nieuwe reanimatiepoppen aangekocht met het geld van de stickers om te gebruiken tijdens de EHBO opleidingen.

Je kan zelf ook meegaan om stickers te verkopen, ook als je geen opleidingen gevolgd hebt en niet aangesloten bent bij onze afdeling! Je kiest zelf hoe lang en op welk moment je stickers wil verkopen met ons. 

Voor meer informatie, contacteer onze verantwoordelijke voor communicatie en werving, Nicole Ronsijn. Zij stelt de planning van de stickerverkoop op, en zal je met veel plezier verder helpen: pr@ninove.rodekruis.be

 

 

58

nieuwe bloeddonoren in 2017

1069

bloedafnames in 2017

46

Preventieve hulpacties in 2017