Opleiding eerste hulp

Een ongeval is snel gebeurd. Maar als je onmiddellijk hulp biedt, voorkom je vaak erger. Eerste hulp kan echt het verschil maken. Wees gerust, het is makkelijker dan je denkt. Met enkele eenvoudige handelingen kan je al veel doen. Wil je anderen kunnen helpen als er iets gebeurt? Thuis, op school, in de jeugdbeweging, in de sportclub of op het werk. Wij leren je hoe.

Dé referentie in eerste hulp

Onze lesgevers zijn goed opgeleid en beschikken over uitstekend lesmateriaal. We maken de oefeningen zo realistisch mogelijk en de focus ligt op de praktijk. Oefenen, oefenen, oefenen! Al onze eerstehulprichtlijnen en -publicaties zijn wetenschappelijk onderbouwd. Deze ‘evidence-based’ aanpak garandeert dat we altijd de beste adviezen geven.

Daarom kies je voor een eerstehulpopleiding van Rode Kruis-Vlaanderen:

  • Wij zijn in Vlaanderen dé expert op het vlak van eerste hulp.
  • Onze opleidingen zijn van topniveau en onze lesgevers zijn goed opgeleid.
  • Al onze richtlijnen en adviezen zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en jarenlange expertise.
  • Onze opleidingen zijn praktijkgericht. Onze ongevallensimulanten maken de oefeningen tijdens de les zo realistisch mogelijk.
  • Ons lesmateriaal is uitgebreid en up-to-date.
  • We organiseren opleidingen in heel Vlaanderen, dus ook in jouw buurt.

Basiscursus eerste hulp

Deze cursus is een basisopleiding. Je leert hoe je moet reageren in een noodsituatie en hoe je gepast eerste hulp kan verlenen. Ook de verzorging van vaak voorkomende aandoeningen komt aan bod. Als je slaagt voor het examen, krijg je een brevet.

Inschrijven cursus eerste hulp

Vervolgcursus eerste hulp (Helper)

Deze cursus is een vervolgcursus. Je leert verschillende aandoeningen en letsels verzorgen. We verfijnen je vaardigheden. Als je slaagt voor het examen, krijg je een brevet. 

Inschrijven cursus helper

Eerste hulp voor kinderen en jongeren

Nog geen 16 jaar maar wel al interesse om de eerste kneepjes van eerste hulp te leren? Jeugd Rode Kruis biedt initiaties en cursussen eerste hulp aan op maat van kinderen en jongeren!

Meer info

Interesse in een andere cursus?

Heb je interesse in een opleiding bedrijfseerstehulp of organiseer je zelf graag een cursus? Bekijk de mogelijkheden via onderstaande link.

Ik wil een andere opleiding volgen of organiseren