Rode Kruis Mechelen-Bonheiden helpt helpen

Onze afdeling bestaat uit een enthousiaste groep vrijwilligers van alle leeftijden. Ook voor jou is er zeker nog een plaats in ons team. Maak kennis met 'wat we zoal allemaal doen' en neem contact op met ons om verder kennis te maken.

 

Onze werking is onderverdeeld in verschillende 'disciplines':

Bloed - Deze discipline organiseert op de eerste maandag van de maand bloedinzamelingen in het Sangogebouw in de Motstraat in Mechelen, en tussendoor op verschillende andere locaties in Mechelen, Leest en Bonheiden.


Hulpdienst - De vrijwilligers van onze hulpdienst kom je tegen op grote evenementen en concerten, waar zij instaan voor het verzorgen van gewonden en zieken. Ze zijn herkenbaar aan hun opvallende werkpak. Zij worden ook ingeschakeld bij rampen en grote ongevallen.


Jeugd Rode Kruis - Het Jeugd Rode Kruis van onze afdeling organiseert de eerstehulpcursussen voor kinderen en jongeren. Ze komen ook met plezier op je school eerste hulpinitiaties geven of een demonstratie met de ziekenwagen geven. Ook jeugdbewegingen kunnen beroep doen op het Jeugd Rode Kruis om hun leidingsploeg of leden meer vertrouwd te maken met eerste hulp. In 2016 organiseerde het Jeugd Rode Kruis Mechelen-Bonheiden voor het eerst twee 'kampen' eerste hulp voor kinderen en jongeren.


Vorming - De vrijwilligers van vorming geven lessen en initiaties eerstehulp. Leren reanimeren, of de kneepjes van wondverzorging onder de knie krijgen? Daarvoor moet je bij hen zijn! Zij organiseren minimaal twee maal per jaar de cursussen 'Eerste hulp' en 'Helper'. Maar je kan ook een (korte) opleiding aanvragen voor je familiebijeenkomst, vriendengroep, sportclub...


Zorgbib - Onze afdeling zorgt voor de zorgbib in het ziekenhuis Imelda in Bonheiden.


Internationale Samenwerking - Ook de internationale activiteiten van het Rode Kruis wereldwijd liggen ons nauw aan het hart. Als afdeling maken we mensen bewust van wat er zich op internationaal vlak allemaal afspeelt en doneren we jaarlijks een deel van onze opbrengsten aan een Rode Kruis-project in het buitenland.


Sociale Hulpverlening - Onze afdeling focust zich op de vakantiekampen voor maatschappelijk kwetsbare kinderen. Samen met partners in (groot) Mechelen en Bonheiden sturen we elk jaar enkele kinderen en jongeren mee op kamp. Maar in onze afdeling vind je ook enkele logistiek medewerkers, monitoren en hoofdmonitoren van de Rode Kruis Vakantiekampen. Daarnaast sturen ook elk jaar iemand mee op één van de 'aangepaste vakanties' en zijn we in 2015 gestart met het 'brugfigurenproject'.
 

 

 

 

25

vrijwilligers voor opleidingen

10

vrijwilligers voor Jeugd Rode Kruis