Uitleendienst

Heb je dringend krukken of een rolstoel nodig? Of een ziekenbed voor verzorging thuis? Geen paniek: bij ons kan je terecht in onze uitleenpunten. Neem wel eerst even contact met ons op!

Uitleenpunt Neeroeteren Uitleenpunt Rotem
Adres Ophovenstraat 69
3680 Maaseik
Eindestraat 10
3650 Dilsen-Stokkem
Telefoonnummer uitleenconsulent (bereikbaar tussen 9:00 en 21:00) 04 96 62 08 67 04 71 46 66 05

Kwalitatief materiaal

Rolstoel, looprek, rollator, elektrisch hoog-laagbed, (kinder)krukken, enzovoort. Je vindt precies wat je nodig hebt in een van onze uitleenpunten. Alle materiaal voldoet aan onze strenge kwaliteitsnormen. En we laten we je graag zien hoe je het moet gebruiken.

Beperkte huurprijs

We vragen je een beperkt huurgeld plus een waarborg voor het materiaal dat je gebruikt. Zo garanderen we dat de hulpmiddelen altijd in perfecte staat zijn als je ze ontleent. In onderstaand overzicht kunt u terugvinden wat wij kunnen uitlenen en wat dit zou kosten. Heeft u verdere vragen? Neem dan zeker contact met ons op.

Algemene voorwaarden uitleendienst Rode Kruis afdeling Maasland

  1. Betalen van een waarborg (zie bovenstaande lijst). Als u in bezit bent van een geldige Rode Kruiskaart (die ontvangt u na het betalen van een gift aan de lokale afdeling) van het huidig jaar, gelden de bedragen Rode Kruis afdeling Maasland.
  2. Een minimumhuur van 14-dagen wordt altijd aangerekend.
  3. Personen, die in bezit zijn van een geldige Rode Kruiskaart van het huidig jaar, krijgen 1 maand gratis uitlening aangeboden. Deze maand gaat in na de verplichte 14 dagen huur. Dit houdt in dat voor de eerste 6 weken de uitlening een vaste prijs heeft van 14 dagen (halve maand) huur. Vervolgens betaalt men een vaste huurprijs per maand (zie bovenstaande lijst).
  4. Personen die niet in bezit zijn van een geldige Rode kruiskaart betalen de officiële prijzen van Rode Kruis Vlaanderen met een minimum huur van 14 dagen (zie bovenstaande lijst). Deze personen krijgen de mogelijkheid om alsnog een gift te doen van minimum € 5,-. Zij hebben dan geen recht op 1 maand gratis uitlening, wel kunnen zij genieten van voordeliger huurprijzen en waarborgen. Nadien ontvangt deze per post een Rode Kruiskaart.
  5. Voor levering en ophaling van materialen binnen het werkgebied van Rode Kruis-Maasland (Gemeente Maaseik en Dilsen-Stokkem) wordt een minimumkost van € 7,50 aangerekend per rit. Voor levering buiten ons werkgebied gelden andere prijzen, €0,49 per km met een minimum van € 7,50 per rit.
  6. Een elektrisch hoog-laag bed wordt altijd door ons geleverd, gemonteerd en uitgetest. Bij ophalen wordt het bed terug getest op goede werking en daarna door ons gedemonteerd.
  7. Bij problemen aan materiaal, gelieve ons te contacteren en niet zelf herstellingen uit te voeren.
  8. Het is niet toegelaten materiaal verder te verhuren aan derden.