Opleidingen Eerste hulp

Een ongeval is snel gebeurd. Maar als je onmiddellijk hulp biedt, voorkom je vaak erger. Eerste hulp kan echt het verschil maken. Wees gerust, het is makkelijker dan je denkt. Met enkele eenvoudige handelingen kan je al veel doen. Wil je anderen kunnen helpen als er iets gebeurt? Thuis, op school, in de jeugdbeweging, in de sportclub of op het werk. Wij leren je hoe.

Onze opleidingen

Start nieuwe cursus Eerste Hulp

Op Dinsdag 26 september '23 start onze nieuwe combinatiecursus Eerste Hulp. Tijdens 8 lesavonden van 3 uur leer je de kneepjes van het vak. Van reanimatie en defibrilatie tot het spalken van een breuk en wondzorg. Elke dinsdag en donderdagavond staan we voor je klaar in ons lokaal aan de Bouwelstesteenweg 16 te Herenthout. Het examen volgt op 26 oktober. De plaatsen zijn beperkt, vooraf inschrijven is dus noodzakelijk.

inschrijven doe je via deze link

Een volledig overzicht van alle opleidingen in je buurt kan je terugvinden op act.rodekruis.be 

Een themales voor jouw vereniging

Gebeurt er wel eens een ongelukje tijdens een training? Is er elk jaar wel iemand die zijn hand verbrandt tijdens de pannenkoekenbak? Of gewoon interesse om als vereniging in te zetten op het leren van eerste hulp? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Je kan bij het Rode Kruis terecht voor een themales op maat van jouw club of vereniging. We hebben een aantal standaard lessen in de aanbieding, maar bekijken zeker ook samen met jou welke onderwerpen je graag in de les wil verwerken.

Enkele voorbeelden:

  • Eerste hulp bij sportongevallen
  • Reanimeren en defibrilleren
  • Eerste hulp bij baby’s en kinderen
  • Eerste hulp voor jeugdleiders

Voor meer informatie over ons aanbod, prijs of de aanvraag van een opleiding kan je terecht bij vorming@herenthout.rodekruis.be

Project Hartveilig

Met het project Hartveilig wil Rode Kruis-Vlaanderen de overlevingskans van mensen met een hartstilstand vergroten. Dit doen we door zoveel mogelijk mensen op te leiden in reanimatie en het gebruik van een AED-toestel.

Interesse om het label Hartveilig te dragen met jouw club, gemeente of bedrijf? Neem dan zeker eens een kijkje op de link hieronder of contacteer ons voor meer informatie.

Dé referentie in eerste hulp

Onze lesgevers zijn goed opgeleid en beschikken over uitstekend lesmateriaal. We maken de oefeningen zo realistisch mogelijk en de focus ligt op de praktijk. Oefenen, oefenen, oefenen! Al onze eerstehulprichtlijnen en -publicaties zijn wetenschappelijk onderbouwd. Deze ‘evidence-based’ aanpak garandeert dat we altijd de beste adviezen geven.

Ik wil een opleiding volgen of organiseren