Een medische hulppost nodig? Rode Kruis-Herenthout kan u verder helpen!

Betrouwbare partner

Je hebt onze hulpdienst medewerkers vast al eens gezien op de karnavalstoet, een fietswedstrijd of een muziekfestival. Op verzoek van een organisator kunnen de vrijwilligers van onze afdeling aanwezig zijn op (grote) evenementen waar het risico bestaat dat mensen (medische) verzorging nodig hebben.

Onze vrijwilligers staan op dergelijke evenementen altijd paraat om iemand te helpen die zich onwel voelt, pijnlijke blaren heeft, gevallen is of zwaardere letsels opgelopen heeft.

Veel meer dan een tentje plaatsen

Elke hulpactie wordt grondig voorbereid. Bij elke aanvraag wordt rekening gehouden met een heleboel factoren zoals het weer, soort risico’s op medisch vlak, aantal aanwezigen, grootte van het terrein,… Aan de hand van dit globaal overzicht wordt een medisch ondersteuningsplan opgesteld en worden er ook afspraken met andere hulpdiensten die aan de hulpactie meewerken gemaakt. Daarnaast zorgen ze er bv. voor dat ook toegangs- en afvoerwegen vrij zijn om eventuele gewonden snel te kunnen helpen.

Vraag vrijblijvend een samenwerkingsvoorstel aan

Hieronder kan je een aanvraagformulier terugvinden. Vul dit minstens 6 weken voor aanvang van het evenement in. Hoe eerder de aanvraag binnen, hoe vlotter alles geregeld kan worden en hoe groter de kans is dat wij de aanvraag tegemoet kunnen komen. Via dit formulier bezorg je ons de nodige gegevens en krijgt onze afdeling een goed zicht op de aard van het evenement.

Vervolgens bepalen we in overleg met jou als organisator welke middelen er nodig zijn om in te zetten op jouw evenement en stellen we een samenwerkingsvoorstel op. Hierin vind je een overzicht van de noodzakelijke middelen, de prijsopgave, de algemene contractvoorwaarden en de eventuele bijkomende voorwaarden waaraan jij als organisator moet voldoen.

Als deze overeenkomst definitief en ondertekend is, begint de concrete voorbereiding. Op de dag zelf staan we paraat met de overeengekomen middelen.

Aanvraagformulier PHA Herenthout

Mail je aanvraag door of contacteer ons voor extra informatie

Stuur je aanvraagformulier vrijblijvend door naar hulpdienst@herenthout.rodekruis.be
Ook andere vragen omtrent onze mogelijkheden qua hulpverlening kan je via deze weg doorsturen.