Wie zijn we

Onze afdeling maakt sinds 1995 deelt uit van Rode Kruis-Vlaanderen. Rode Kruis is een onafhankelijke vrijwilligersorganisatie die opkomt voor kwetsbare mensen in binnen- en buitenland.

We helpen dicht bij en ver weg


Rode Kruis is de grootste humanitaire organisatie ter wereld. Wereldwijd zijn we actief met meer dan 180 nationale verenigingen, 17 miljoen actieve vrijwilligers en honderdduizenden vaste medewerkers.

In Grimbergen zijn we aanwezig op de Kerstmarkt, tijdens de Palmfuif of De Lus ... We geven Eerste Hulpcursussen in ons lokaal onder de Gemeentelijke muziekacademie of in de basisscholen van de gemeente... En we geven elke drie maanden bloed in elke deelgemeente... Daardoor staat onze afdeling heel dicht bij de bevolking van Grimbergen. We proberen zo concrete noden snel op te sporen en te helpen.

Onze vrijwilligers helpen


Wat we doen, is misschien niet altijd zichtbaar. Maar het betekent wel een wereld van verschil voor de mensen die op ons rekenen. We helpen op vlak van rampenbestrijding, zelfredzaamheid en bloedvoorziening.

We doen maximaal beroep op vrijwilligers. Onze vrijwilligers, onder het voorzitterschap van Guido Geers, zijn de spil van onze afdeling.

Als jij concrete vragen hebt en denkt dat het Rode Kruis kan helpen, neem dan gerust contact met ons op!
En als je zin hebt om bij onze groep vrijwilligers te horen (als bloedgever, stickerverkoper, lesgever, hulpverlener), laat ons iets weten!!

Hartelijke Rode Kruisgroetjes,
Rode Kruis Grimbergen

44

preventieve hulpacties gedaan in 2017

23

jaar actief in Grimbergen!