Koop een sticker

De 14-daagse van het RK is u niet onbekend

De 14-daagse van het RK is de jaarlijkse fondsenwerving door middel van verkoop van de bekende, beroemde, beruchte sticker.

Elk jaar siert een andere, wel bekende figuur, de sticker.

Dit jaar is het Robbedous ! !
Robbedoes is een stripfiguur bedacht door Robert Velter, die signeerde als Rob-Vel. Oorspronkelijk werd het figuurtje ontwikkeld om het stripweekblad Spirou-Robbedoes een gezicht te geven, zodat het blad een levendige persoonlijkheid zou krijgen voor de jonge lezertjes. Hij is vandaag de dag nog steeds de mascotte van het blad. Later werd het een hoofdpersonage van de reeks Robbedoes en Kwabbernoot. Hij speelt ook mee in de reeks Guust en rond zijn jeugd ontstond de reeks De Kleine Robbe.

Ook in Grimbergen staat een hele ploeg klaar; we willen immers zo veel mogelijk inwoners de gelegenheid bieden om de werking van de plaatselijke afdeling van het RK te ondersteunen.

Dat kan vanaf donderdag 19 april, 5 euro voor een sticker.

 


 

 

Meer dan ooit een schakel in hulpverlening

Zes Grimbergse RK-hulpverleners waren als eersten bij de Zaventemramp; een bijzonder beklijvende ervaring voor deze jonge, maar goed opgeleide mensen.
Meer dan ooit, zijn we ervan overtuigd dat het Rode Kruis met haar goed opgeleide vrijwilligers en met uitstekend materiaal een haast onmisbare schakel is in de hulpverlening aan de hele bevolking bij allerlei mogelijke rampen.

Daarom vragen wij dit jaar, ook meer dan ooit, de steun van onze bevolking zodat we blijvend nieuwe vrijwilligers kunnen werven en opleiden; en zodat ze met het meest up to date materiaal kunnen aantreden om te helpen.

De stickers kan je kopen op talrijke verkooppunten in Grimbergen

 

 

Steun Financieel

Elke dag helpen we mensen. We doen dat in volledige onafhankelijkheid, ook financieel. Daarom is  jouw steun nodig. Door een gift te doen steun je Rode Kruis in jouw buurt. Zo laat je ons toe te helpen waar en wanneer dat nodig is.

Goed om te weten: jij krijgt een fiscaal attest voor giften vanaf 40 euro op jaarbasis.

 

 • Doe een gift

  Alleen als jij ons helpt kunnen wij anderen helpen. Jouw bijdrage maakt dus écht het verschil. Alvast bedankt!

  + Help ons helpen
 • Zamel kledij in

  Ook niet-financiële giften zijn welkom.
  Oude kledij kan steeds terecht in de kledingcontainer aan de gemeentelijke muziekacademie in Grimbergen. 

  + Ruwaal, 1850 Grimbergen
44

preventieve hulpacties gedaan in 2017

23

jaar actief in Grimbergen!