Onze sticker wordt 60 en vieren dat met ...

Onze sticker wordt 60 en vier dat met... Studio 100!

  
 Dit jaar blaast onze stickeractie 60 kaarsjes uit. Een mooie verjaardag die we niet zomaar onopgemerkt voorbij willen laten gaan. We besloten dan ook te delen in de feestvreugde en nodigden de figuren van Studio 100 uit om onze sticker te sieren. Want wat is er beter dan één verjaardag? Twee verjaardagen natuurlijk! Studio 100 bestaat dit jaar 25 jaar en voelde zich zeer vereerd. 

De stickeractie gaat dit jaar door van 22 april tot en met 6 mei, duid deze data al zeker aan in je agenda. Twee weken lang hebben Vlamingen de tijd om de sticker te bemachtigen en met een kleine bijdrage van 5 euro een groot verschil te maken voor lokale afdelingen. Want eigenlijk geven ze zoveel meer dan 5 euro: ze geven de kans om een nieuwe ambulance te kopen, of werkpakken of te investeren in het opleiden van nieuwe vrijwilligers. Iets dat we dit jaar meer dan ooit willen benadrukken. 

De 60ste sticker

Op de sticker van 2021, de zestigste editie ondertussen, gebeurt heel wat. Je ziet er Steven Stil die aan zijn piratenkameraden een opleiding Eerste Hulp geeft. Of Marie die zich samen met Samson naar een Jeugd Rode Kruis-activiteit snelt. De vrienden van de Nachtwacht die bloed gaan geven. Mega Mindy en Baba Yega die de vrijwilligers van de Hulpdienst een handje helpen... 
En dat allemaal onder het toeziend oog van Kabouter Plop die aan het bakken sloeg, want - zoals ons Miranda ook altijd zeg - wat is een verjaardag nu zonder taart?
Plopperdeplop! 

Een voorbereid man...

Is er 715.490 waard, want zoveel stickers bestelden jullie én hopen we dus zeker te verkopen. De situatie vandaag is nog steeds heel onzeker, we weten dan ook nog niet of de verkoop op kruispunten door kan gaan. Maar dit mag ons niet tegenhouden om van de stickeractie een groot succes te maken. We bereiden ons dan ook zo goed mogelijk voor en zetten in op meerdere verkoopkanalen. Net zoals de voorbije jaren kan je de sticker online kopen, maar die capaciteit hebben we nu serieus verhoogd. Maar naast online kan de Vlaming dit jaar ook de sticker aan de kassa van zijn/haar lokale Delhaize kopen of bij een handelaar in de buurt. Door het aantal opties uit te breiden waar je een sticker kan verkrijgen, creëren we een vangnet voor moest die fysieke verkoop toch niet door kunnen gaan. Maar die verkoop op de kruispunten of op parkings aan grootwarenhuizen blijft natuurlijk de grootste troef, laten we dus allemaal hopen dat de stickeractie zo normaal mogelijk kan verlopen!