NIEUW: Zorgbib in WZC De Lichtervelde

Woonzorgcentrum De Lichtervelde in Eke gaat een samenwerking aan met het Rode Kruis om een eigen zorgbib uit te bouwen.

Zo helpen wij

Een boek, cd of dvd brengt vaak deugddoende ontspanning. Zeker als je in een zorgvoorziening verblijft. Daarom is er Zorgbib. Al is Zorgbib veel meer dan boeken uitlenen alleen. Het is ook sociaal contact. Onze vrijwilligers springen geregeld binnen bij patiënten en bewoners. Met een kort bezoek, een babbeltje en een collectie op maat (bvb. grootletterboeken, luisterboeken, anderstalige boeken …). Een kleine daad met grote betekenis.

Zo help jij hieraan mee

Jij trekt als vrijwilliger regelmatig op boekenronde in een zorgvoorziening.
Patiënten en bewoners kunnen dan bij jou terecht voor een boek en/of een gezellige babbel.

Vrijwilligers gezocht!

Iets voor jou?

  • Je bent minstens 16 jaar.
  • Je gaat graag met mensen om.
  • Je hebt minstens een halve dag per week of per maand tijd om je in te zetten voor Zorgbib.

Bij interesse stuur een mail naar pr@gavere-nazareth.rodekruis.be

Over woonzorgcentrum De Lichtervelde

Woon- en zorgcentrum “de Lichtervelde” ligt in het hart van de landelijke gemeente Nazareth-Eke, midden in de driehoek Gent-Oudenaarde-Deinze.
Als dusdanig is de instelling op verschillende manieren eenvoudig te bereiken, zowel met het openbaar als met het privaat vervoer.

Het woon- en zorgcentrum richt zich zowel naar dames, heren als echtparen; ongeacht hun filosofische of godsdienstige overtuiging en ongeacht hun graad van zorgbehoevendheid.
Vanuit een animatieve grondhouding worden accenten gelegd naar liefde en eerbied voor de medemens, evenals naar het respect voor éénieders opvatting en levensvisie.

De directie waarborgt, samen met de talrijke personeelsleden, een maximale begeleiding van de bewoners zowel op fysisch, psychisch als zingevend gebied.

“Het woonzorgcentrum is een christelijk geïnspireerde voorziening die behoort tot de vzw Zorg-Saam Zusters Kindsheid Jesu."

 WZC De Lichtervelde
De Lichterveldestraat 1
9810 Eke