Zorgbib

Bibliotheek op maat

In een ziekenhuis of zorgvoorziening kan een goed boek wonderen doen. Daarom organiseren we Zorgbib. De kerntaak van Zorgbib valt perfect te omschrijven met de slagzin “Zorgbib, meer dan een boek”. Het aanbod van onze Zorgbib is erg ruim en op maat van de bewoners en patiënten. Naast het uitlenen van boeken maken onze vrijwilligers vooral tijd voor een kort bezoek of een gesprekje met patiënten en bewoners.

Even wegdromen met een goed boek of een gesprekje kan enorm deugd doen, het brengt afwisseling in de dagdagelijkse activiteiten

Naast het ruime aanbod aan boeken, voorzien we de zorginstellingen ook van een grote collectie DVD's en CD's. De DVD's worden bekeken door een grote groep bewoners - de CD's worden vooral gebruikt bij rust, snoezelmomenten, en ontspanningsaktiviteiten.

In WZC St Elisabeth wordt er ook dankbaar gebruik gemaakt van een reeks educatieve reminiscentie-spelen. Deze spelen een belangrijke rol in de leefgroepwerking van dementerende bewoners.

Zorgbib in jouw buurt?

De plaatsen waar de Zorgbib in Eeklo actief is, zijn Campus AZ Alma-Eeklo, WZC St.Elisabeth, Rusthuis Avondzegen, PC St. Jan. Wil je meehelpen tijdens onze wekelijkse rondes? Of wil je graag meer info over onze werking? Dan kan je contact opnemen met onze verantwoordelijke Zorgbib:

Carine Slock Tel.:09/377 67 21 
                       E-mail: carineslock@gmail.com 

 

Contact opnemen

Zit je nog met vragen, stel ze hier dan helpen jou graag verder.

+ Contact
150

Interventies in 2018

59

Vrijwilligers telt onze afdeling.

870

Donoren in 2018